Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2010 Cześć, Szukam jakiegoś rozwiązania "z pudełka" pozwalającego w sensowny sposób sprzedawać usługę poczty elektronicznej. Właściwie do końca nie wiem którą ścieżką chcę iść. Czy mogę prosić o komentarze następujących rozwiązań? - mam VPSa z DA - może po prostu zlecić zmajstrowanie formularza zamówień, wszystko ubrać w stronę i "jazda" - wziąć jakieś gotowe rozwiązanie, np. Atmail (tylko jest drogi jak cholera)? Co proponujecie? Docelowo chcę postawić jakiś sensowny serwis traktujący o poczcie elektronicznej właśnie z usługą poczty - być może darmową i komercyjną wersją. Jeśli ktoś właśnie nad czymś takim pracuje, albo pracował i może coś doradzić, będę ogromnie wdzięczny. W grę wchodzi oczywiście rozwiązanie komercyjne, ale nie mam niestety zbyt wysokiego budżetu : / powiedzmy, że starczy na programistę, który zrobi mi trzon zamawiania, ew. może na jakiś panel WHMCS czy coś... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
r4d3k 14 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2010 Tak idąc po najniższej linii oporu: jakiś darmowy biling (np ALP + ładna skórka) + roundcube + podpiąć pod to DA i powinno być ok? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2010 Dokładnie, tak wyjdzie Cię najtaniej, jednak najlepiej byłoby spytać jakiegoś specjalistę w tej dziedzinie czy jakbyś kiedyś chciał baardziej rozwinąć usługę o opcje których teraz nie ma to czy nie będzie zbyt dużych problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2010 WHMCS 13$/mc lub 200$ jednorazowo... zależy jak dla kogo, ale za funkcje które oferuje ten skrypt - nie są to wielkie pieniądze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach