cheetos 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2010 Czy jest wogóle możliwe coś takiego? Mam np. vps o jakiś tam parametrach z dwoma adresami ip xxx.xxx.xxx.xx1 i xxx.xxx.xxx.xx2 Instaluje sobie na nim centos'a i openvz Dodaje wirtualke ubuntu10.10 z adresem ip xxx.xxx.xxx.xx2 Czy to będzie działać? Czy będę mógł logować się na ssh do ubuntu poprzez xxx.xxx.xxx.xx2? Czy to będzie wymagało jakiegoś dodatkowego konfigurowania interfejsu sieciowego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2010 Nie bedzie dzialac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2010 na VMware ESXi sypie się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cheetos 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2010 (edytowany) zrobiłem też sobie na localhoscie openvz, dodałem kilka lan ip do interfesju, niby jest ok ale jak wejde na virtualke za pomoca vzctl enter 101 i zrobie apt-get update albo ping google.pl to wychodziło by na to ze virtualka nie ma dostepu do inetrnetu, czytałem o mostkach, ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać zeby wirtualki miały dostęp do internetu edit: rozumiem ze na serwerze dedykowanym z kilkoma publicznymi ip wszystko będzie działać tak jak powinno Edytowano Grudzień 10, 2010 przez cheetos (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomii 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2010 Da się (xen[pełna wirtualizacja] + openvz) wewnętrzny host pewnie będzie mógł mieś publiczne ip Będzie wymagana dodatkowa konfiguracja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2010 Da się (xen[pełna wirtualizacja] + openvz) wewnętrzny host pewnie będzie mógł mieś publiczne ip Będzie wymagana dodatkowa konfiguracja Testowałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomii 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2010 Tak miałem postawionego xena a w nim openvz chodził. Wszystko na debianie lenny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2010 na VMware ESXi sypie się OpenVZ na VMware działa znakomicie. Jedyne, z czym może być problem, to takie sytuacje, gdy dodatkowe adresy to /32 nie należące do podsieci głównego IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach