qckq 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2010 Co jest bardziej wydajne itp itd. VPS http://www.serwerydlaciebie.pl/serwer_wirtualny,Linux_VPS_Pro_X4.html czy DEDYK kimsufi C-250G Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2010 Ciężko ocenić bo: - VPS to openVZ w którym nie wiadomo tak naprawdę jakie masz zasoby a jest tylko podane maksymalnie ile będziesz miał - VPS nie jest podane na jakim procku stoi Z drugiej strony - celeron łagodnie mówiąc nie jest najnowszą technologią (a nie lagodnie to złom) - na kimsufi idzie najstarszy najbardziej zajechany sprzęt więc ma częste awarie W obu przypadkach nie wiadomo jakie są HDD i jaka jest ich wydajność a to może zaboleć Ja bym szedł w stronę dedyka jeżeli sprzedawca jest uczciwy i wiesz że nie trafisz na maszynę w osobami które ostro mielą dyski i nie ma na niej zbyt duzego oversella Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qckq 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2010 ale jeżeli chodzi o VPS z wyżej wymienionej firmy to jest napisane 'gwarancja procesora 3Ghz' ... no nie wiem, jestem bardziej zdecydowany na ten vps. Mam na OVH 50+zł ale przekonuje mnie bardziej vps. Licze na wiecej wypowiedzi w tym temacie, z góry dziekuje:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Picek Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2010 ale jeżeli chodzi o VPS z wyżej wymienionej firmy to jest napisane 'gwarancja procesora 3Ghz' ... no nie wiem, jestem bardziej zdecydowany na ten vps. W openvz z tego co wiem nie ma czegoś takiego jak gwarantowany procesor, jest tylko opcja ustawienia procesora maksymalnego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2010 Ale jest roznica miedzy napisane a otrzymane, i 3 Ghz nierówne 3 Ghz, sprawdź co tam masz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2010 sam wiesz ze na dedyku masz to za co placisz zawsze a na VPS wszystko zalezy jaki masz wskaznik overselu hdd lepiej powiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qckq 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2010 Przytestuję jeden miesiąc VPS i zobaczymy jak to działa:) dziękuje za zainteresowanie sie tematem i za pomoc;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach