gskaruz 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2005 Witam Planuję stworzenie serwisu przeznaczonego dla osób anglojęzycznych. Będzie korzytał z dużej bazy danych (ok. 500MB), głównym elementem będzie wyszukiwarka wyrazów. Posiadam już hosting w Polsce, ale zastanawiam się czy ze względu na szybkość ładowania stron warto płacić dodatkowo wykupić jakiś hosting w Stanach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draye 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2005 Jesli masz hosting na serwerach w Polsce to oczywiscie warto kupic hosting w usa nietylko ze wzgledu na szybkosc ladowania stron ale rowniez koszty utrzymania hostingu w usa bede mniejsze niz w PL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gskaruz 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2005 Tak, wiem o tym, ale obecnie nie wykorzystuję w 100% wszystkich możliwości (mogę podpiąć kilka domen i mam parę GB transferu w rezerwie). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2005 Nie lepiej wykupic hosting w UK i USA skoro glownie do nich kierujesz swoja strone? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gskaruz 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2005 Chyba będzie to dość dobre rozwiązanie. Zastanawiałem się nad serwerem w USA tylko ze względu na szybkość ładowania stron. Na początku koszt transferu i ogólnie hostingu nie miał takiego znaczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach