krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2010 Czy da się w przyjaznych linkach usunąć z adresu dane słowo? Chodzi mi tu że jak włączam przyjazne linki to strona generuje mi przedrostek kategorii w linku. Wygląda to tak www.mojastrona.pl/kategoria/szkola.html a chciałbym aby tej kategorii tego słowa nie było... i aby wyglądało tak: www.mojastrona.pl/szkola.html Idzie coś takiego zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2010 Szklana kula się zepsuła, a wróżka jest zbyt droga aby nam powiedziała jakiego skryptu używasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2010 A czy skrypt ma znaczenie? Joomla 1.5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
r4d3k 14 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2010 W "czystej" joomli tego nie wyłączysz, o ile dobrze pamiętam. To dodaje zdaje się alias bądź nazwę sekcjii/kategorii. Musisz się zainteresować jakimś componentem do url'i jak np: artio lub pobawić regułkami w .htaccess Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2010 Wiem że w htaccess ale właśnie nie wiem jak miałaby brzmieć formuła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2010 Nie sądzę że w samym htaccess to osiągniesz. 99% że to się nie uda bez ingerencji w Joomla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2010 Od kiego to mod_rewrite, a więc edycje w .htaccesie, między innymi, służą do przepisywania linków ? Od nigdy, bo mod_rewrite jedynie interpretuje już przepisane adresy, a samą edycją linków musimy się zająć sami, instalując odpowiednie modyfikacje dla CMSów albo samodzielnie edytując pliki PHP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach