kapio 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2010 Witam, mam forum phpbb by przemo dla klanu w głównym katalogu, a teraz chce zrobić stronę newsów (wordpress), aby była w głównym katalogu a forum w katalogu /forum/. I teraz pytanie jak mam to zrobić aby nic nie stracić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2010 1. Załóż odpowiedni folder i skopiuj tam wszystkie pliki forum. 2. Na starym adresie w konfiguracji dodaj podkatalog /forum w ścieżce. 3. Usuń pliki ze starej lokalizacji. Nic nie stracisz o ile dokładnie wykonasz te kroki i jest to phpbb. Ewentualnie możesz oczyścić cache jeśli jest włączony jakikolwiek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2010 Utworzyć subdomenę w panelu np forum.twojadres.pl automatycznie ci na ftp utworzy folder "forum" i tam przerzuć pliki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapio 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2010 I normalnie będzie działać nic nie utracę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2010 I normalnie będzie działać nic nie utracę ? Ta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapio 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2010 Dzięki Wam wielkie. Mam jeszcze 2 pytania/problemy dotyczące WordPress. 1. Mam taki styl http://wpdemo.waw.pl...demo=dellistore i po lewej stronie piszę "Informacja" i jak się wciśnie to przechodzimy do informacji o stronie. A chciałbym aby po wciśnięciu tego przeniosło mnie na forum. Czyli zamienić linki na mój adres strony. 2. Gdy jesteśmy na stronie głównej to News jest Witamy w DelliStore!, a po prawej stronie mamy Polecane i dopiero tam są newsy które sam dodam. A chciałbym tak zrobić że po prawej stronie jest np. "Linki" itp. A na stronie głównej są newsy które dodam. Bardzo bym był wdzięczny za pomoc, albo link do jakiegoś forum z instrukcją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2010 Nie wiem jak są zbudowane szablony do WP, ale raczej w nim znajdź plik, w którym masz "Informacja" będzie tam jakaś funkcja i zmień ten link na swój, zapisz wrzuć na serwer i sprawdź czy bangla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2010 Edytuj styl w katalogu wp-content/themes/dellistore/ . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach