Michał. 1 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2010 Witam, 29.10.10r. wygasła mi domena w serwisie "Domeny.pl", ponieważ była ona kupiona w promocji nie mogłem jej przenieść do innego serwisu a miał być to GlowaNET.pl. Wczoraj postanowiłem w końcu zapytać na support co i jak wygląda z domeną i kiedy może ona trafić do puli wolnych, a wiem że powinno być to 2 tygodnie od czasu wygaśnięcia. Po krótkiej konwersacji okazało się, że domenę przejęła firma PPD.pl, taką informację dostałem od pana Adama z GłowaNET. http://whois.domaint....com/csownia.pl Byłem zaskoczony tym, ponieważ domena nie była popularna, a mi zależy aby ją z powrotem nabyć. Dzisiaj po sprawdzeniu tej strony PPD.pl wpisując moją domenę niestety pokazuje się "Bak danych". Kieruję teraz moje pytanie, czy będzie się dało tą domenę odzyskać i w jaki sposób? Dodam, że pan Adam skierował mnie na to forum w celu uzyskania jakiejś pomocy Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2010 29.11.10rZaginasz czasoprzestrzeń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2010 Teraz to możesz liczyć na łut szczęścia, że nie zostanie zarejestrowana przez obecnego rezerwującego lub wykupić ją po rejestracji od niego jak się znajdzie na jakiejś giełdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michał. 1 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2010 N3T5kY - przepraszam, poprawione już @ Czyli nic więcej nie da się zrobić? A jak ona w ogóle trafiła na to PPD? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2010 Była wolna to ją zarezerwowali sobie. Tak praktycznie to użyli automatu oczywiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michał. 1 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2010 A czy jest jakiś sens pisania do PPD czy jest możliwość np. odkupienia tej domeny? Czy raczej można sobie odpuścić aż jak trafi na jakąś aukcję? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trustcom Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2010 A czy jest jakiś sens pisania do PPD czy jest możliwość np. odkupienia tej domeny? Czy raczej można sobie odpuścić aż jak trafi na jakąś aukcję? To, że jest w kolejce nie jest równoznaczne z tym, że musi ona zostać zarejestrowana. Możesz czekać i liczyć, że może zostanie zwolniona. Podam przykład: DOMAIN NAME: xxxxxx is released from the queue created: 2010.11.10 16:25:16 last modified: 2010.11.10 16:25:16 expiration date: 2010.12.01 16:25:16 REGISTRAR: NetArt Spolka Akcyjna S.K.A. ul. Cystersow 20A 31-553 Krakow Polska/Poland +48.801 33 22 33 +48.12 297 88 10 +48.12 297 88 08 biuro@nazwa.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michał. 1 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2010 A co w tym wypadku oznacza u mnie "expiration date: 2010.12.02 19:12:25" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2010 Wtedy usuwa sie z kolejki domen. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michał. 1 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2010 Czyli jest możliwość, że trafi na jakąś aukcję lub z powrotem do puli wolnych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2010 Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach