keemor 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 Witam, Około dwóch tygodni temu zniknęła firma QDnet.pl wraz z danymi, które miałem na serwerze. http://www.zolte.pl/...-provider/17114 http://www.krs-onlin...krs-126914.html Telefony wyłączone. Utrzymywałem tam www.wycena-nieruchomosci.pl Jedyne co udało mi się znaleźć działające to: http://pliki.qdnet.pl/ Mam backup, ale tylko serwisu, gorzej z aktualnymi danymi. Pierwszy raz spotykam się z sytuacja, że firma znika bez ostrzeżenia. pozdrawiam Romek Szwarc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 Jak hostujesz w jakimś krzaku to tak jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 Jak hostujesz w jakimś krzaku to tak jest. od kiedy spółka jest z o.o. jest krzakiem? ja wiem, że jak patrzy się na niektórych przedstawicieli pewnych spółek () z o.o. to może się tak wydawać, no ale formalnie nie ma się o co doczepić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
keemor 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2010 Jak hostujesz w jakimś krzaku to tak jest. Współpracowałem z tą firmą od 2000 roku. Nigdy nie miałem większych problemów. Poza tym z/wg formalnych nie miałem wpływu na wybór hosta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2010 Współpracowałem z tą firmą od 2000 roku. Nigdy nie miałem większych problemów. Poza tym z/wg formalnych nie miałem wpływu na wybór hosta. Firma która działa na rynku od 10 lat, nie znika tak sobie bez powiadomienia swoich klientów. Tak jak ktoś napisał powyżej, była to sp. z oo. (o ile dobrze pamiętam) Sprawdź siedzibę firmy, sprawdź rejestrację sp. w sądzie czy czasem nie ogłosili upadłości. Cudów nie ma, jakby firma miała problemy finasowe przekazałaby (powinna) serwery pod opiekę do innej firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2010 Oj tam, straszne głupoty piszecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
keemor 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2010 Oj tam, straszne głupoty piszecie. To napisz może coś mądrego dla odmiany. Co mi da sprawdzenie, ze firma jest w upadlosci? W KRS nic o tym nie ma: http://www.krs-online.com.pl/qdnet-spolka-z-ograniczona-krs-126914.html Siedziby tak łatwo nie sprawdze, bo mieszkam w Gdansku. QDnet Sp. z o.o. - Internet Service Provider Piękna 11a/10 00-549 Warszawa tel.: 022 6225757 faks: 022 6227050 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TAGUR 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2010 Drodzy Panowie, Znalazłszy Wasza rozmowę specjalnie zarejestrowałem się aby kontynuowac temat. Qdnet to nie żadna firma krzak. Utrzymywali moje strony(w tym ważny serwis branżowy) od 1990 roku - to trochę czasu - przyznacie. Znałem ich osobiście, bywałem w ich siedzibach. Przerwali działalność bez żadnej informacji ale wiem, że firma zbankrutowała a serwery, z uwagi na brak stosownych opłat zostały zablokowane. Zablokowany został także mój firmowy adres poczty elektronicznej. Nie mam też, jak Kolega, dostepu do aktualizowanej przez 2 lata on-line bazy danych CMS - po prostu tragedia. Znam nazwiska osób zatrudnionych w firmie a także nazwisko jej właściciela (nota bene ostatni ich adres to nie ul. Piekna - od kilku lat rezydowali przy gdzieś przy Ciołka. Z Waszych komentarzy wnioskuję, że jesteście dość młodymi ludźmi - może macie jakieś ciekawe pomysły aby odszukać jakiś kontakt dla odzyskania naszych zasobów. Chętnie będę współpracował. Proszę o bezpośrednią korespondencję na adres tagur2010@gmail.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2010 Ale co tu odzyskać? Jak firma faktycznie upadła to po serwerach i ich zawartościach. Przecież prezes nie trzymał backupów w domu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2010 Jednak trochę dziwne że firma która ma 20-25 lat znika z sieci bez żadnego powiadomienia swoich klientów którzy im ufali nawet 20 czy 10 lat... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2010 Biorąc pod uwagę to jak przebiegają procesy upadłościowe to w ogóle nie jest to dziwne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2011 Pewnie trzymali serwery,w jakiejs serwerowni (wynajmowali serwer) mysle,ze mozna by dojsc jaka to serwerownia , i jesli beda tam pracowac normalni ludzie, mogli by przeslac pliki znajdujace sie na tych serwerach... Dyski nie sa formatowane od razu po zablokowaniu serwera,jednak i tak nalezy dzialac szybko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2011 Wątpię aby ktoś udostępnił pliki, które nie należą do niego. Pewnie już dawno dyski zostały sformatowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2011 j.w. żadna normalna firma nie będzie rozporządzała cudzymi danymi. to by się mogło dla nich skończyć tragicznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach