ar4 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 Witam, mam wykonać przekierowanie domeny. Dostałem informację co mam zrobić, przekierowanie domeny głównej Partnera:Należy w *DNS* wpisać rekord CNAME www.domena-partnera.pl wskazujący na m2m.money.pl. Np. dla binda w pliku konfiguracyjnym strefy może to wyglądać tak: www CNAME m2m.money.pl. Dla tinydns rekord będzie wyglądać tak: Cwww.domena-partnera.pl:m2m.money.pl. Prubowałem to zrobić w panelu administracyjnym serwera, ale nie wiem jak to zrobić. mogę prosić o informację kogoś mądrzejszego ode mnie jak to nalezy zrobić? Najlepiej jakby to były screeny Pracuję w DirectAdmin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 http://www.nazwij.pl/pomoc/direct_admin/dns.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ar4 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem to co tam było napisane, ale czy mogę prosić o ocenę tego, czy dobrze określiłem mój problem w z DNS. Mój zapis wyglądał w całości tak: moja-domena.pl CNAME m2m.money.pl Dobrze okresliłem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 A powinno być tak: moja-domena.pl CNAME m2m.money.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 Dla domeny nie może być CNAME. więc powinno być tak jak pisali czyli www CNAME m2m.money.pl A dla moja-domena.pl należy ustawić przekierowanie na www.moja-domena.pl żeby działało również bez www. PS. Damianie kropka też powinna być po pl po lewej stronie np. www.moja-domena.pl. CNAME m2m.money.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ar4 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 Prubuję dodać takie coś: www CNAME m2m.money.pl ale niestety nie mogę dodać ponieważ wyświetla mi się komunikat: Istnieje już rekord A o podanej nazwie Jeżeli chodzi o to co wyświetla mi się w linii w której znajduje się www to wygląda to tak: www A 94.xxx.xxx.xxx tam gdzie xxx to dalsza część IP. Czyli co mam zrobić? Usunąć ten rekord? A co do wcześniej opisywanego przekierowania to mam je wykonać w htacess czy też muszę jakoś w tych linkijkach? Czy ja muszę zrobić subdomenę o nazwie www.moja-domena.pl czy to www to po prostu jakaś komenada? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 Jeżeli chodzi o to co wyświetla mi się w linii w której znajduje się www to wygląda to tak: tam gdzie xxx to dalsza część IP. Czyli co mam zrobić? Usunąć ten rekord? A co do wcześniej opisywanego przekierowania to mam je wykonać w htacess czy też muszę jakoś w tych linkijkach? Czy ja muszę zrobić subdomenę o nazwie www.moja-domena.pl czy to www to po prostu jakaś komenada? To www to tak naprawdę subdomena, skasuj najpierw ten rekord A i dodaj jako CNAME. Przekierowanie bez www na www zrób w .htaccess Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 ah, no fakt.. dzięki za poprawienie mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach