R@fi 64 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Wielkie-zmiany-na-Allegro,wid,12860067,wiadomosc.html Według mnie to jest chora zmiana w Allegro poniewaz moga pojawiac sie oszuści Co wy o tym myślicie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BarMleczny 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Ale SHIT to allegro zaczyna schodzić na psy mam nadzieje że będzie opcja blokady niezarejestrowanych kupujących Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Dobrze by było, gdyby rzeczywiście dodali opcję blokowania niezarejestrowanych tak jak np. nieaktywowanych. Zgadzam się, że jest to chora zmiana.. Chcą po prostu zarobić jeszcze więcej. Jaki duży się zrobi syf? Pewnie niedługo się przekonamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 a teraz jaka masz pewność że nie zostaniesz oszukany ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Allegro chce iść chyba w ślady heliona. Jest koszyk, jest towar, rejestracja, adres dostawa i hula. Ja na helion nie narzekam, aż taki zły pomysł nie będzie z kup teraz. Teraz są oszuści i później też będą Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bastek 8 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 "Dlaczego zakupy bez rejestracji są bezpieczne? Przy zakupach bez rejestracji towar zostaje sprzedany dopiero w momencie zapłaty. Gwarantuje to Sprzedającym pełne bezpieczeństwo i pewność, że transakcja z niezarejestrowanym użytkownikiem zostanie sfinalizowana. Dopóki kupujący bez konta nie zapłaci za przedmiot, jest on cały czas dostępny dla innych." --> źródło Wiec w czym problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Ponadto jeżeli dobrze zrozumiałem, to nie będzie trzeba udostępniać swoich aukcji dla niezarejestrowanych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 [quote name=lolek ' timestamp='1290077656' post='225106] http://tech.wp.pl/ka...,wiadomosc.html Według mnie to jest chora zmiana w Allegro poniewaz moga pojawiac sie oszuści Co wy o tym myślicie ? Za mało im w dupie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Narzekacie.. Nie chcesz to nie korzystaj z allegro. Dla mnie to będzie pozytywna zmiana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Dla mnie to dobrze bo od 4 lat mam zablokowane konto na allegro obojętne czy zrobię nowe na firmę na Mamę / Tatę, kota, psa... zaraz jest blokada... powód ? adres ten sam z którego kiedyś pozostała nie wyjaśniona sprawa do dziś dnia a ja nie pamiętam loginu allegro z przed 5 lat jaki miałem oraz emaila przypisanego do tego 1konta... Jak masz konto na kota/psa to się nie dziw, że blokują. > Oszukany? Wysyłka tylko na adres z banku i po problemie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Wysyłka tylko na adres z banku i po problemie. Póki co żadnych szczegółowych informacji na stronach Allegro nie ma. Ja wspomnianą notkę zrozumiałem, że trasakcja to będzie coś w rodzaju: Strona przedmiotu > Kup Teraz > Formularz "Płacę z Allegro" i dopiero po autoryzacji transakcji przez system PzA naliczona zostanie prowizja + odjęta sztuka towaru z licznika ilościowego. Przypuszczam też, że nie będą aktywne wtedy opcje "Przelew na konto" i "Płacę w Żabce", bo to lekko zaburzało by system i doprowadzało do wielu fraudów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach