Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
outmc

dziwny zapis umowy

Polecane posty

Może mi ktoś wytłumaczyć co dokładnie oznacza ten zapis w umowie :

Firma czyli ja ( moja strona ) XXX Media czyli agencja reklamowa

§7. Wynagrodzenie i płatności.

1. Stronyustalają, że wynagrodzenie FIRMY z tytułu realizacji KRS na Witrynie będzie wynosić 70% wpływów uzyskanych przez XXX Media ze sprzedaży, po rabatach i upustach.

2. Stronyustalają że z tytułu realizacji:

a) KRW na Witrynie, FIRMA będzie uiszczała XXX Mediaopłatę technologiczną w wysokości 0,10 PLN netto za każde 1.000 prezentacjielementu reklamowego,

:) KND na Witrynie, FIRMA nie będzie uiszczała XXX Mediażadnej opłaty technologicznej,

c) FIRMA nie będzie uiszczała XXX Media opłat zarealizację pierwszych 10 zleceń realizacji KRW i KND w ciagu danego miesiąca,natomiast za realizację każdego kolejnego zlecenia FIRMA będzie uiszczała XXX Media opłatę w wysokości 5 PLN netto. Zmiana warunków realizacjikampanii uprzednio zleconej XXX Media do realizacji jest traktowane jakonowe zlecenie realizacji kampanii.

Gość N3T5kY
1. Stronyustalają, że wynagrodzenie FIRMY z tytułu realizacji KRS na Witrynie będzie wynosić 70% wpływów uzyskanych przez XXX Media ze sprzedaży, po rabatach i upustach.

Otrzymasz 70% z kwoty, jaką zarobi na reklamach wyświetlanych na stronie XXX Media.

a) KRW na Witrynie, FIRMA będzie uiszczała XXX Mediaopłatę technologiczną w wysokości 0,10 PLN netto za każde 1.000 prezentacjielementu reklamowego,

Firma płaci XXX Media 10 groszy za każde 1k wyświetleń.

KND na Witrynie, FIRMA nie będzie uiszczała XXX Mediażadnej opłaty technologicznej,

Nie płacisz

c) FIRMA nie będzie uiszczała XXX Media opłat zarealizację pierwszych 10 zleceń realizacji KRW i KND w ciagu danego miesiąca,natomiast za realizację każdego kolejnego zlecenia FIRMA będzie uiszczała XXX Media opłatę w wysokości 5 PLN netto. Zmiana warunków realizacjikampanii uprzednio zleconej XXX Media do realizacji jest traktowane jakonowe zlecenie realizacji kampanii.

Nie płacisz za pierwsze 10 zleceń KND i KRW w ciągu danego miesiąca, natomiast płacisz 5PLN netto za każde kolejne.

to co to za umowa skoro ja (firma) mam jeszcze za coś płacić .. 

Gość N3T5kY

Może, takie (nie?)zabezpieczenie żeby nie brał u nich usług ten, kto nie będzie miał zysku z reklam?

Można to porównać do opłaty startowej (10zł) w dotpay.

to zamiast zarabiać na reklamie muszę jeszcze płacić tej agencji ? 

to zamiast zarabiać na reklamie muszę jeszcze płacić tej agencji ? 

Agencja nie robi tego za darmo :) Biorą 30% + 10gr/1000 wyświetleń.

Gość N3T5kY

Równie dobrze mogliby tego nie określać w umowie, tylko dać mniejszą stawkę Pay Per Click.

Wyszło by na to samo.

po mojej interwencji zrezygnowali z tego zapisu, otrzymuje 70% prowizji 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować