Konrad010194 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 Witam !!! Mam taka prosbe jak zostawic wlaczona strone przez ktora sciagam np. gre zeby caly czas sciagalo.Bo jak daje X a pozniej disconnect i wlaczam znow zdalny pulpit to wszystko jest wylaczone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 Najwygodniej byłoby użyć screen + wget (w przypadku ssh). Zapewne chcesz pobierać przez przeglądarkę, prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 Tylko zależnie od systemu. Osoba powyżej opisała sposób dla linuxa. Na windowsie to nie zadziała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad010194 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 przez program chce sciagac i wlasnie chce zostawic zeby caly czas sciagal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 Tylko zależnie od systemu. Osoba powyżej opisała sposób dla linuxa. Na windowsie to nie zadziała. Tyle, że autor tematu używa linuxa. Na windowsie nie trzeba cudować, bo aplikacje same zostają włączone (na takiej zasadzie chodzą np. serwery mmo). Jakim programem pobierasz? jakiś jDownloader albo coś w tym guscie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad010194 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 wlasnie mam problem z zainstalowaniem jdownloader'a bo gdy wpisuje komende apt-get install jdownloader to wyskuje: E:Couldn't find package jdownloader wiesz o co z tym chodzi ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 wlasnie mam problem z zainstalowaniem jdownloader'a bo gdy wpisuje komende apt-get install jdownloader to wyskuje: E:Couldn't find package jdownloader wiesz o co z tym chodzi ??? Apt-get'em nie pociągniesz wszystkich istniejących programów. Akurat jDownloader'a musisz zainstalować ręcznie. Masz zresztą instrukcję na ich stronie: http://jdownloader.org/pl/download/index?s=lng_pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad010194 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Sciagnolem dzis gre na vps i chcialbym ja wrzucic do mnie na kompa jak to zrobic da sie tak wogole ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Da się. Jeśli w końcu postawiłeś FTP'a to poprzez niego. Jeśli nie, to użyj WinSCP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad010194 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 przez winscp strasznie wonlnie sie kopiuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 To raczej problem z Twoim łączem/łączem do/z serwera. Ja przez WinSCP zawsze mam pełną prędkość łącza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad010194 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 a jaka miales predkosc przesylania ??? a wiesz jak pozostawic te programy na vpsie wlaczone ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 ~720KB/s http://debian.linux.pl/threads/1298-Screen-instalacja-konfiguracja-itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad010194 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 a ja mam 124 kib/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Może dlatego, że masz łącze 1Mbit/s? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad010194 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 tak mam 1mbit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 To jakiego transferu się spodziewałeś? 100Mbit/s ? Logicznym jest, że transfer pomiędzy Twoim serwerem a Tobą jest maksymalnie taki, jaka jest maksymalna przepustowość Twojego łącza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad010194 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 to ty jakiego masz neta ze masz taki transfer ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Serwer jest podpięty łączem 10/10Mbit/s. Ja mam łącze 6Mbit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Nie lepiej wrzucić grę pod serwer apache (www) i pobrać bezpośrednio przez przeglądarkę np w formacie tar??? Jeżeli ma problemy z FTP to przez WWW najlepiej. Jeżeli masz standardowy serwer WWW to wrzuć grę do /var/www/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 @Kamikadze, to nie będzie miało wpływu na przyrost transferu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach