agland 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 Witam, mam pytanie do obeznanych w temacie. Czy sąsiedztwo stron o charakterze erotycznym na danym IP może w jakiś negatywny sposób wpłynąć na moją domenę? Podczas zamawiania hostingu zauważyłem, że praktycznie na każdym adresie z puli jest strona o tematyce erotycznej. Pytam, ponieważ trochę się zmartwiłem i wstrzymuję się z płatnością za hosting. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 Wątpię aby to miało jakiekolwiek znaczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Domenno.pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 Również podzielam zdanie przedmówcy. Na 1 serwerze pod 1 IP może być setki stron internetowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 Teoretycznie nie powinno to dotyczyć Twojej strony / domeny. Wszelkie blokady dostępu do takich stron (np. w kafejkach) jest raczej po domenie niż po IP. Ewentualne ataki z takich stron mogą być blokowane na IP (zdażają się i takie stronki). Na jakieś pozycjonowania itp to nie ma wpływu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 sprawdzić tylko trzeba czy IP które dostaniesz nie jest na czarnych listach, albo wpisać gwarancje tego w umowe... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agland 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2010 Mnie chodziło bardziej o takie rzeczy jak moc linka mając takie sąsiedztwo i inne kwestie seo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Picek Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2010 Mnie chodziło bardziej o takie rzeczy jak moc linka mając takie sąsiedztwo i inne kwestie seo. wyszukiwarki budują ranking na podstawie setek różnych kryteriów, czy jest w nich pozycja "sprawdz czy IP nie jest uzywane przez inne serwisy i oceń ich wartość i wpływ" To pytanie bez odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach