murgal 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2010 Witam, Czy znajdę tutaj jakąś korzystną oferte? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2010 Witam, Czy znajdę tutaj jakąś korzystną oferte? Zadzwoń do tej firmy w ofercie nie maja kolokacji ale stosują takie rozwiązania dla indywidualnych osób maja dobre łącze dzierżawione od firmy NASK www.ozarow.net Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2010 odezwij sie do mnie na pw i napisz wiecej info co potrzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RedHosti.pl 6 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 Po pierwsze pisz do http://www.man.kielce.pl/ Po drugie: http://www.complex.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 Obie firmy nie posiadaja profesjonalnego zaplecza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 Obie firmy nie posiadaja profesjonalnego zaplecza No tak, bo nie używają cisco za sto tysięcy Takie komentarze możesz sobie w cztery litery wsadzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RedHosti.pl 6 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 Obie firmy nie posiadaja profesjonalnego zaplecza Obie firmy są na pewno bardziej wiarygodne niż Twoja osoba, pisze to ktoś kto korzystał już z usług w/w firm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 No tak, bo nie używają cisco za sto tysięcy Takie komentarze możesz sobie w cztery litery wsadzić. Tak się składa ze DC to nie cisco. Tylko inne systemy. Które nie spełniaja nawet TIER1. Rzecz jasna jestem w stanie polecić complex. Pracują tam kompetentni ludzie. Ale jeżeli komuś zależy na pewnej jakości to pozostaje tylko PW do mnie (TIER4) Obie firmy są na pewno bardziej wiarygodne niż Twoja osoba, pisze to ktoś kto korzystał już z usług w/w firm. Obie firmy znam od "kuchni" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 Które nie spełniaja nawet TIER1. "nawet" ? yyy ? Napisz proszę co wg Ciebie oznacza tier 1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 Paweł, chyba o to mu chodziło http://en.wikipedia.org/wiki/Tier_1_network Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 Paweł, chyba o to mu chodziło http://en.wikipedia..../Tier_1_network no chyba nie - albo Rufik zna jakiś inny TIER ... TIER 1; http://www.cogentco.com/us/index.php "nawet" są tier 1 i mają "tylko" 500 gbps transmisji i "zaledwie" DC / kolokacje na kilku kontynentach ten "tier" od dc 1-4 to nazwa moim zdaniem potoczna ... (wiem wiem niby jest ansi tier ...etc. ) ze maja zdublowane to i tamto - wg której tier 1 to 0 redundancji tak ? ... Przywykłem do określania mianem tier operatorów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 Tak ogólnikowo ... http://en.wikipedia.org/wiki/Data_center Tak samo z ISO. Czy iso jest tylko dla korporacji ? Moim zdaniem taki tok rozumienia nie jest wskazany w tej branży. pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 Według rufika to każde DC w polsce to max tier 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2010 Mylicie dwa pojęcia TIER1 (czyli poziom) w odniesieniu do operatorów telekomunikacyjnych oznacza ich pozycję w hierarchii przekazu transmisji w globalnej sieci, im niższy TIER tym lepiej TIER1 (poziom usługi) dla DC to standard (i to w EU w USA używa sie raczej Class A itd) jakości podłączeń prądu, łącz, chłodzenia, ochrony zarówno całego DC jak i wszystkich urządzeń w nim Obiekty T4 w polsce mają może tylko banki, reszta to marketing w którym jak się pogrzebie wychodzą ciekawe rzeczy, przy T4 koszty w przeliczeniu na 1U przekraczają 200 zł w polskich warunkach, T4 do webhostingu jest zbędne, ważniejsza jest jakość łącz i ich umieszczenie + przyzwoity standard DC determinowany głównie przez miejsce (zasilanie, światło itd) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2010 Ale jeżeli komuś zależy na pewnej jakościto pozostaje tylko PW do mnie (TIER4) A co, do swojej piwnicy włożyłeś sprzęt za kilkaset tysięcy i sprzedajesz usługi? Ale Ty żałosny jesteś. Autor nie napisał że wymaga jakości jednej z najlepszej na świecie, i jestem pewien że wszystkie firmy wymienione w tym temacie będą zadowalające - zrozum słowo "korzystną" = dobry stosunek jakości do ceny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2010 A co, do swojej piwnicy włożyłeś sprzęt za kilkaset tysięcy i sprzedajesz usługi? Ale Ty żałosny jesteś. Autor nie napisał że wymaga jakości jednej z najlepszej na świecie, i jestem pewien że wszystkie firmy wymienione w tym temacie będą zadowalające - zrozum słowo "korzystną" = dobry stosunek jakości do ceny. RuFiK zaproponował najlepszą opcję, jeśli autor nie chce z niej skorzystać to przecież nie musi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2010 A co, do swojej piwnicy włożyłeś sprzęt za kilkaset tysięcy i sprzedajesz usługi? Ale Ty żałosny jesteś. Autor nie napisał że wymaga jakości jednej z najlepszej na świecie, i jestem pewien że wszystkie firmy wymienione w tym temacie będą zadowalające - zrozum słowo "korzystną" = dobry stosunek jakości do ceny. Żałosny ? Kolejne dziecko bez przyszłości (tylko gada gada i nic nie robi). Osiągnij coś to pogadamy. A póki co uważam że nic sobą nie reprezentujesz na tle zawodowym. Więc się odwal i uważaj na słowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2010 Uważam że kasowanie dyskusji (ostrej) na forum nikomu nie służy... :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2010 TheOne: wykreśliłem fragment offtopu, który teraz widzę i wiem że dobrze zrobiłem. Flame off. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2010 TheOne: wykreśliłem fragment offtopu, który teraz widzę i wiem że dobrze zrobiłem. Flame off. Dobrze, że wiesz, że dobrze zrobiłeś, ale inni tak nie twierdzą. Zamiast usuwać to co Ci się nie podoba, wydzielaj to do innego tematu. Nie powinno to dla Ciebie stanowić różnicy. Wprowadzasz jedynie chaos do tematów, które są pourywane.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2010 Crazyluki ostatnio jest krytyka ---> flame ---> kosz slowa prawdy jak ktos klamie w zywe oczy ( mowie ogolnie nie o tym temacie) nie da sie powiedziec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2010 Proszę bardzo, flame on. Nie wiem w jaki sposób logicznie chcecie wydzielić z tego dwa wątki, ale proszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2010 Crazyluki: a zaraz pewnie pojawią się kolejne zgłoszenia z raportami złych postów od osób, które jednocześnie tutaj toczą "ostrą" dyskusje jak i czują się obrażani przez współdyskutantów. Klimat jak w przedszkolu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2010 Dla niewtajemniczonych: na ten wątek były z 3-4 (może 5?) raportów, od każdej ze stron. Cóż, niektórzy nie potrafią toczyć dyskusji na poziomie i zaraz po szczeniacku się wyzywają. Potem wielkie pretensje do moderatorów że jest cenzura. Tylko że jak to oni są obrażani to pierwsi piszą posty z prośbą o usunięcie niewygodnych słów. Przepraszam Cię murgal za tą dyskusję która wytworzyła się w tym wątku, dostałeś 3 linki do różnych miejsc a - mam nadzieję że chociaż to Ci pomogło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach