pixel 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2005 Witam, nie wiem czy pisze w dobrym dziale, jak nie to prosze to przeniesc (moze do dzialu serwery dedykowane ???). sprawa wyglada nastepujaco - mam dwa serwery na dosc dobrym laczu w biurze podlaczone do swiata na dosc kiepskim, obslugujacym tylko 1 ip laczu. pierwszy serwer to windows z iis-em, a drugi ma miec apacha. w tym momencie apache dziala na porcie 81 i wszystko jest ok, jednak dostep do niego jest utrudniony (nie wszyscy rozumieja po co :81 i gdzie to wpisac). Moje pytanie - czy znacie jakas mozliwosc zeby to obejsc? nie ma problemu z postawieniem kolejnego serwera na ktorym stalby dns czy cos w tym stylu... nasz admin twierdzi (nie wiem czy nie na odpierdziel) ze dns nic nie zalatwi, gdyz bedzie wysylal do ludzi ip serwera w sieci lokalnej i nic z tego nie wyjdzie. czy macie jakis pomysl ? prosze o pomoc maciek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheSaint 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2005 Powinna to zalatwic bez problemow maszyna na linuxie z postawionym forwardingiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pixel 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2005 a czy mozesz mnie pokierowac do jakiejs lektury, najprawdopodobniej postawie debiana do testów, bo admin jest za leniwy Wysłany Pią Lis 18, 2005 9:33 pm: tak czytam co sam napisalem - wiec zeby potem nie bylo - admin mojej sieci lokalnej jest leniwy a nie admin forum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
barteq 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2005 Może lepiej postawić Apache na porcie 80 i za pomocą ModProxy przekierować jakąś domenę do IIS? Nawet główną? Wtedy www.domena.cos by kierowała na IIS, a apache.domena.cos na to co serwuje apache? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach