Maciasar 0 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2010 Witam, Poszukuję VPSa lub serwer dedykowany pod: MS Windows x32 Apache Tomcat 6.0 My SQL 5.0 MS SQL 2005 EE HDD 20GB RAM 2GB Uptime na poziomie min 99% Proszę o propozycje lub ciekawe linki. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2010 Budżet? Lokalizacja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maciasar 0 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2010 Lokalizacja Polska ew. Niemcy Jeśli chodzi o budżet to ok 100pln/m-c ale nie ukrywam że im mniej tym lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2010 Myślę że biorąc pod uwagę oprogramowanie, nie ma szans zmieścić się w tym budżecie. Podejrzewam że MS SQL 2005 EE troche kosztuje. Najnowsza R2 jest strasznie droga:-) Shared hosting na pewno by Ci nie odpowiadał ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2010 Szukasz dedyka POD aplikacje, których licencje JUŻ POSIADASZ, czy też szukasz dedyka z licencjami na wymienione przez ciebie aplikacje? Tak swoją drogą - to nie wiem, czy dobrym pomysłem jest pchanie zasobożernego tomcata wspólnie z podobnie zasobożernymi dwoma silnikami baz danych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maciasar 0 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2010 Tomcat, MySQL oraz MS SQL Express Edition to darmówki jedyne co generuje dodatkowy koszt to Winda. Fakt aplikacje są zasobożerne ale nie będzie na początku generowanego zbyt dużego ruchu więc powinno grać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2010 MSSQL EE to raczej wskazuje nie na Express, a na Enterprise Edition, także wg samego Microsoftu PS: Windows musi być koniecznie 32bitowy? Pytam, gdyż najnowsza 2008-R2, która jest przez usługodawców i sam MS preferowana, to tylko x64. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maciasar 0 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2010 Przepraszam, za dwuznaczność - chodzi mi o Express Edition. Winda niestety - przynajmniej na początku - musi być x32. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach