murgal 0 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2010 Witam, Chciałbym aby nie bylo jakiegoś folderu w domenie głownej mojego serwera, czyli nie w mojadomena.pl/x tylko zeby był głębiej, np w /var/, i zrobić przekierowanie tak jak np jest zrobiony phpmyadmin, ze nie ma tam folderu na apache, jest gdzie indziej, a i tak w przegladarce po wpisaniu adres.pl/phpmyadmin to go wyświetla. Jak takie coś zrobic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2010 Alias / ScriptAlias Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2010 Próbowałem, ale nie daje rady. Bład 500, możesz jaśniej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2010 A co mówią logi na temat błędu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2010 Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale zrobiłem tak. Utworzyłem w głonym katalogu (var/www) .htaccess o zawartości Alias /status /skrypty/status <Directory /skrypty/status> Order allow,deny Allow from all </Directory> Czy dobrze? Folder ze ścieżki serwera "/skrypty/status" ma działac jako "mojadresww.pl/status" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2010 Dyrektywy umieść w httpd.conf, a nie htaccess. Do tego pamiętaj, że katalog /skrypty/status musi umożliwiać dostęp rx dla użytkownika www-data. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach