Shk 51 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2010 Witam, tak jak w temacie - jak najlepiej sprawdzić szybkość mojego internetu? Kolega pisze mi, że przy Neostradzie 6Mb/s pobierają mu się pliki z prędkością 1,2MB/s (w co sam nie wierzę, przy 1Mb/s miałem ~120kb/s, przy 2Mb/s miałem ~240kb/s a przy 6Mb/s?) ale sprawdza to przy jakimś pobieraniu na serwerach stream CS. Prosiłbym o jakieś wskazówki, za które z góry dziękuję. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2010 http://noc.gts.pl/ ftp.atman.pl pobierasz cos i mnożysz przez 8 .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2010 ja dodatkowo u siebie mam trapy z snmp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2010 Witam, tak jak w temacie - jak najlepiej sprawdzić szybkość mojego internetu? Kolega pisze mi, że przy Neostradzie 6Mb/s pobierają mu się pliki z prędkością 1,2MB/s (w co sam nie wierzę, przy 1Mb/s miałem ~120kb/s, przy 2Mb/s miałem ~240kb/s a przy 6Mb/s?) ale sprawdza to przy jakimś pobieraniu na serwerach stream CS. Prosiłbym o jakieś wskazówki, za które z góry dziękuję. Pozdrawiam http://speedtest.net/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2010 Miałem neo 6Mbit przez rok, mieszkam praktycznie koło centrali tepsy. Udało mi się osiągnąć prędkość max ~900KB/s, więcej przy tej prędkości nie pójdzie. Speedtest.net jest dość dobrym narzędziem do sprawdzenia aktualnej prędkości, choć nieraz są straszne skoki w dół lub górę w ostatniej sekundzie pomiaru Aktualnie przy 20Mbit przy netii po linii tepsy realnie wyciągam: Rekordem było 15,8. Raczej wyciągasz mniej niż więcej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 UPC Chello 25 MB... no ale godzina też robi swoje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Eat my dust! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Poproś kolegę by Ci pokazał screen z routera z prędkością synchronizacji łącza. Żeby mu pobierało się z taką prędkością musiałby mieć koło 13000kbps (tak mi się wydaje). A to wymagałoby by miał router/modem adsl2 i włączony adsl2. Co jest rzadkością w polsce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BarMleczny 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Multimedia Polska 8 mb/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 UPC 8mb ;d chyba im się coś powaliło ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniks 39 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 UPC 8mb ;d chyba im się coś powaliło ;D Ależ się uśmiałem jak to zobaczyłem, faktycznie coś im tam się pochrzaniło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Ależ się uśmiałem jak to zobaczyłem, faktycznie coś im tam się pochrzaniło a przypadkiem nie ma jakiejś promocji, że w nocy więcej dają? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Jeszcze wcześniej miałem 10mb/s ale w UPC nie ma praktycznie różnicy uploadu a zaoferowali mi 100zł taniej jak się przerzuce na tańsze tv+net i mam oficjalnie teraz 8mb/s @edit Robiłem to o 9:30 więc nie wiem czy wdg. nich to jest noc, i jeszcze nic nie wiem żebym miał ofertę dzień+noc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hicky 10 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Ja posiadam Netię na kablu Tepsy, Od centrali ok. 500 m . Netia. 6 mb/s Serwer Warszawa : Serwer Chorzów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Na Neo 6Mb/s nie pójdzie więcej niż 754KB/s U mnie w szkole jest 6mb i do centralki z 50m 20 by śmigało, no ale jest 6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Na Neo 6Mb/s nie pójdzie więcej niż 754KB/s U mnie w szkole jest 6mb i do centralki z 50m 20 by śmigało, no ale jest 6 Zależy co pobierasz i skąd. Korzystając z przeglądarki, ja będąc również w podobnej odległości ciągnąłem z rapida powyżej 800KB/s. IDM'em można wyciągnąć trochę więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniks 39 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2010 a przypadkiem nie ma jakiejś promocji, że w nocy więcej dają? UPC takich promocji nie posiada rodem z osiedlówek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2010 Lan Hikari@ z noc.gts.pl a pobierałem wszystkim znanym wget Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach