dmz el 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2010 Witam W jaki sposób mogę się zabezpieczyć przed użytkownikami, którzy wchodzą na forum i przytrzymują F5 (odświeżanie)? Sprawdzałem na kilku stronach i np. na tym forum nie ma z tym problemu - strona ładuje się zaraz po puszczeniu F5. Podobnie jest na: forum.invisione.pl, forum.pclab.pl. A na mojej stronie - rzeznia.eu oraz paru innych np. pobyku.eu, forum.php.pl, amxx.pl - po puszczeniu serwer 'zamula'. Rośnie load - wygląda na to, że serwer próbuje odpowiedzieć na każde odświeżenie. Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób? Mam nginx'a ale na forum z apache jest to samo. IP.B - najnowsza wersja. Dodam, że ten 'DDoS' działa tylko na Chrome. Na FF i Operze nie działa takie przeładowywanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dmz el 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Rozwiązane - można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 ogranicz ilosc zapytan z pojedynczego hosta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dmz el 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Tak tez zostało zrobione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 Jedna rzecz - jak rozwiązujesz problem, to podziel się rozwiązaniem. Dodanie tekstu "rozwiązane, zamknięte" to jedna z najbardziej "bitchy" rzeczy na forach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dmz el 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2010 http://wiki.nginx.or...pLimitReqModule Została ograniczona ilość zapytań z pojedynczego ip Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach