oski225 0 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2010 Witam, świeżo po instalacji systemu(debian), mogę wywołać polecenie "wget fileserve.com" i pobiera mi się strona główna fileserve. Gdy pościągam kilka plików z tej strony, nagle następuje blokada(komenda "wget fileserve.com" zwraca komunikat "connecting to fileserve.com(...)" i tak bez przerwy). Gdy znowu zrobię reinstall OS, znowu mogę pobrać stronę fileserve("wget fileserve.com") i działa jakiś czas, a potem problem się powtarza. Co to może być? Odinstalowałem iptables, ale dalej to samo... Na serwerze dużo nie instalowałem: apache2, php5, mysql i to wszystko... Pozdrawiam. PS: Pingując serwer fileserve dostaję poprawne odpowiedzi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2010 Moze fileserv blokuje ilość maksymalnych połączeń w jednostce czasu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2010 Już pisałem do fileserve, odpisali, że nie nakładają takich ograniczeń... Poza tym w podanym przez ciebie przypadku nie pomagałaby reinstalacja systemu. Ja się z tym bawię od 2 dni i nic mi już do głowy nie przychodzi ; / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2010 Wpisałem w konsoli "netstat" i wyskoczyło mi, że serwer jest w ciągłym połączeniu z serwerami fileserve, może faktycznie gdzieś jest limit... Czy jest możliwość przerwania połączenia z wybranym serwerem przez konsolę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2010 Ponawiam pytanie, jak można przerwać połączenie TCP za pomocą konsoli? Czy jest program, który zarządzałby nieaktywnymi połączeniami? W tym momencie mam tak, że połączenia nie zawsze są usuwane z listy netstat-p Może faktycznie za dużo połączeń robi problem, ale nie wiem jak się ich pozbyć. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2010 netstat -tanpu, bedziesz miec pid procesu polaczenia (przynajmniej powinienes go tam miec) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2010 Dzięki, ale problem nie został rozwiązany. Pousuwałem wszystkie aktywne połączenia, i dalej nie działa... Dziwna rzecz, że kilka godzin działa, a potem na kilkanaście godzin przestaje działać(Timed out)... Macie jakiś pomysł? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2010 Usługodawca blokuje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2010 Raczej nie, pisałem do usługodawcy oraz do FileServe, oni mnie nie blokują. Poza tym, gdyby mnie blokowali, to skrypt nie zaczynałby działać po kilku godzinach. Sam już nie wiem, spróbuję napisać skrypt od nowa, może w nim tkwi problem. Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach