vals 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2010 przeszukałem sporo, ale nie udało mi się znależć, aby ktoś szukał usługi pod tym kątem szukam vps lub dedyka (raczej w wersji managed), jeśli chodzi o zapotrzebowanie na zasoby to właściwie "średniej mocy" vps by mi w zupełności wystarczył; dodatkowo vps/dedyk musi być monitorowany zarówno w kwestii hardware jak i software serwera (mysql, www, poczta) przez hostingodawcę. szukam takiej usługi, która może się pochwalić dobrą niezawodnością, a przed wszystkim szybką reakcją na awarie i szybkim ich usuwaniem. zależy mi na tym, żeby uniknąć takich sytuacji, że sam zauważam awarie i jeszcze nikt nie raczy podjąć zgłoszenia, być może chucham na zimne i nie ma to miejsce standardowo, a tylko u aktualnego hostingodawcy ten problem mi doskwiera. możemy się tutaj sobie porównywać oferowane SLA, ale jeśli za przekraczaniem SLA stoi jakiś gratiś w postaci odpowiedniego przedłużenia abonamentu, to jest to dla mnie mało miarodajne - liczyłbym tu polecenie czegoś przez osoby, które miały doświadczenie w takich awaryjnych sytuacjach bo polecenie typu "mam od roku, nic sie nie psuje, jest super" tez nie jest w tym wypadku miarodajne awarie były, są i będą, ale zależy mi na tym, żeby usługodawca był w stanie szybko takie awarie zauważyć i usunąć mam tu na myśli awarie sprzetowe oraz www+mysql czy ktoś może polecić taki vps lub dedyk (w wersji managed) pod kątem tego co napisałem? a może celem podniesienia niezawodności, warto zestawić sobie dwa vps na osobnych maszynach, odpowiednio synchronizowane, podejmował się ktoś takich rzeczy, ew może ktoś ma w ofercie? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2010 Witaj specjalne warunki zawsze negocjuje się indywidualnie, zapraszam do kontaktu z nami w celu określenia dokładanych warunków, gwarancji dostępności i SLA sprzętowego. Z naszej strony możemy zaoferować Panu serwer vps lub markowy serwer dedykowany gwarantując monitoring serwera, usług z powiadamianiami sms oraz email, pełną administrację, support 24/7 oraz doradztwo w zakresie rozplanowania i przygotowania Pana projektu. Pozdrawiam, Marek Bajerski www.hitme.net.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poplop 6 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2010 Jeżeli chcesz dobrego VPS'a to polecam: ionic.pl lub hitme.net.pl Admini bardzo mili i szybko odpisują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2010 Co do VPS to polecam ionic.pl , z Panem Pawłem się dogadasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2010 Sprawdź HitMe. Uptime 99%, przed każda robotę przynajmniej 3 dni wcześniej wysyłają maila z informacją. Kontakt bardzo dobry - chyba, że zadajesz pytania w stylu "a co się stanie jak..." to logiczne, że nie dostaniesz odpowiedzi. Tanio, solidnie i ludzko Fajna sprawa, że serwery w Gdańsku stoją - jak do tej pory zawsze w DE byłem w innych firmach, a tutaj i siebie w kraju Z resztą - mało kto daje VPSa na testy, widziałem, że nawet na 7 dni chętnie dają, więc lepiej sam sprawdź i oceń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2010 Zapraszamy do naszej oferty serwerów zarządzanych: http://www.mzhost.co...hp?d=vpsmanaged Support 24/7, szybki czas reakcji na awarię, lokalizacja Niemcy oraz darmowy panel Directadmin. Za dodatkową opłatą istnieje możliwość otrzymania dostępu do monitoringu swojego serwera (lub serwera matki), gdzie w rekordach są zapisywane parametry naszych serwerów jak np: Load CPU, Uptime, Obciążenie sieci użycie dysku itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
3it.pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2010 Mozemy polecic u nas serwer dedykowany lub vps, na stronie znajdziesz serwery unmanaged jednakze prosze napisac na bok@3it.pl, przygotujemy oferte. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach