Tristian 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 Witam, poszukuję serwera, który spełniłby moje oczekiwania. Głównie służyłby do gromadzenia zdjęć wystawianych przedmiotów na allegro. Miesięczny transfer min. 100gb. Poj. w tym przypadku im więcej tym lepiej. Czy moglibyście polecić coś w okolicach 100zł/r? Dziękuję za każdą podpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/ - za 117 zł rocznie masz 25GB miejsca na dysku oraz 500 GB transferu na miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tristian 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/ - za 117 zł rocznie masz 25GB miejsca na dysku oraz 500 GB transferu na miesiąc. Dzięki xorg za odpowiedź. Wezmę tę ofertę pod uwagę na pewno. Czy ma ktoś może jeszcze jakąś propozycję? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 A ile tego miejsca tak naprawdę potrzebujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 glowanet.pl Polecam pod to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 Glowanet.pl, oferta bez limitu transferu. Polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tristian 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 A ile tego miejsca tak naprawdę potrzebujesz? min. 15 GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 Ja też polecam głowanet, ale serię z limitem transferu (pakiet High), bo bez limitu będzie Cię kosztowało dużo więcej. Poza tym mzone też całkiem nieźle się sprawuje. Normalnie OVH bym nie polecił, ale pod obrazki spokojnie wystarczy. edit: Czy moglibyście polecić coś w okolicach 100zł/r? będzie trochę ciężko, chyba, że klasyczny nielimitowany hosting w USA, pod obrazki by się nadał. jeszcze jest coś takiego http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/hosting_www_osobisty_20gb_trafic_4tb.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2010 min. 15 GB zdjęcia 15 GB? serwer pod zdjęcia allegro spokojnie by się trzymał na: 3 GB Miejsca 35 GB Transferu miesięcznego 3 gb - to masz ok. 1000 zdjęć licząc średnio po 3 MB i 35 gb transferu miesiecznego starczy nawet dla firmy ktora wystawia kilkaset przedmiotow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2010 35GB transferu dla osoby która wystawia kilkaset przedmiotów? Mówisz o dziennym transferze? Mnie 10 aukcji plus jedna z większą ilością zdjęć po ~200MB transferu dziennie zjadała... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2010 Mnie 10 aukcji plus jedna z większą ilością zdjęć po ~200MB transferu dziennie zjadała... To masz ciekawe zdjęcia, w większości zdjęcia 2mpix w jpg są wystarczające, a takie jedno zajmuje 100KB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilek 20 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2010 To masz ciekawe zdjęcia, w większości zdjęcia 2mpix w jpg są wystarczające, a takie jedno zajmuje 100KB. 35GB/dzień to "pikuś" - sam tak mam przy aukcjach internetowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2010 Nie wiem, co Wy panowie wystawiacie i ile tych zdjęć do aukcji ładujecie. Ja na swoim serwerze hostuję sklep handlujący komórkami, który też sporo tego sprzedaje przez alledrogo i nie wyrabia 35GB transferu na miesiąc, a co dopiero na dzień... 35GB to ponad 180 tysięcy wyświetleń pliku o wielkości 200kB (czyli jpg w naprawdę dobrej jakości). Przy 100 aukcjach i 10 zdjęciach na aukcję daje to średnią ~180 wyświetleń na aukcję... Osiągalne, ale chyba handlujecie wyłącznie wyjątkowo chodliwymi towarami... Pogratulować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2010 @up - to tak samo jak z tymi co otwierają nowe portale społecznościowe i chcą 2x quada, albo hosting plików i chcą po 20TB HDD i kilka PT transferu. Tak samo tutaj, przeglądając większość aukcji mają one niewielkie odwiedziny, w ciągu 14 dni jak aukcja ma 500 odsłon to jest już sporo - a oni tu piszą o ponad 30GB per day. PS. 30GB dziennie to ja robię na witrynie z rozbudowana grafiką przy ponad 2mln odsłon / miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach