SanKen 63 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2010 Witam,aktualnie mam hosting z http://hitme.net.pl/hosting_www.php I pytanie do was co polecacie pod IPB by chodziło ładnie i miało stabilne podłoże. Nie wiem czy z hitme jest możliwość zmiany hostingu na coś lepszego. Ponieważ wykupiłem już na rok pakiet 1. I działa ładnie. Chodzi o to czy hitme zmieni mi parametry konta gdy będzie to potrzebne. Lub jaki inny hosting polecacie,słyszałem że IPB nie będzie chodzić pod zwykłym serwerem apache2 i mysql. kwota to ok 60zł na rok jak na początek forum. Aktualnie mam 32zł na rok pytanie na ile ten hosting starczy i czy nie będzie zamulał w IPB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2010 1. HitMe z pewnością się zgodzi na zmiane parametrów, gdy będzie to potrzebne. 2. Nie słyszałem aby IPB miał wymagania przewyższające możliwości apache 3. Zamulanie to akurat obciążenie, a nie ilość transferu czy miejsca. Można przejść na lepsze konto o ile ma ono większy procent CPU dla konta. Jeśli nie, to sens ma jedynie VPS. Kiedy zacznie zamulać? W zależności od ilości postów i użytkowników (online). Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2010 Co do transferu to raczej źle się zrozumieliśmy, wiem że zamulanie to od obciążenia. Teraz pytanie do hitme czy jest jakieś stałe organicznie procesora i pamięci na danego użytkownika,nie widać by coś było w pakiecie hostingu. Zostanę chyba przy nich i po proszę o małą przebudowę forum,ale to jak już będzie coś źle chodzić. Nie słyszałem aby IPB miał wymagania przewyższające możliwości apache Chodzi i dodatkowe skrypty. By forum funkcjonowało tak jak potrzeba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 Jeśli Ci chodzi o forum które masz w stopce to statystyki nie są jakoś wyjątkowo rewelacyjne Poczekaj jeszcze trochę i dopiero potem się martw bo teraz nie masz czym. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 Nie o to forum chodzi,forum będzie stawiane od nowa. Pytanie do was czy ten hosting wystarczy nawet pod takie statystki jak ma to forum w stopce ? Zapłaciłem na roczek i nie chce za bardzo zmieniać hostingu,a jeśli już będę miał licencje to będzie po ptokach by to przenieść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 Nie o to forum chodzi,forum będzie stawiane od nowa. Pytanie do was czy ten hosting wystarczy nawet pod takie statystki jak ma to forum w stopce ? Zapłaciłem na roczek i nie chce za bardzo zmieniać hostingu,a jeśli już będę miał licencje to będzie po ptokach by to przenieść. Wszystko zależy od rozwoju Twojego forum, ale sądzę, że wystarczy Jeśli forum się mocno rozwinie, to jednocześnie będą zyski (sloty, admini) i zmiana hostingu nie będzie stanowiła problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2010 No i najwyraźniej nie. Nie mogę zainstalować nowego języka. Bo wywala że za mało pamięci ram. jest tylko 32 a potrzeba 128mb.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Microo 3 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2010 No i najwyraźniej nie. Nie mogę zainstalować nowego języka. Bo wywala że za mało pamięci ram. jest tylko 32 a potrzeba 128mb.... To akurat jest do zmiany w php.ini. Mało który hosting wprowadza wygórowane parametry na starcie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Październik 27, 2010 I mało który skrypt wymaga już na starcie aż 128 mb... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2010 A można to zmienić tak by zmienić co potrzebne bez restartu php ? Jak to bywa w hostingach ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2010 Dobrze poradziłem sobie już. Nie wiem czy to nie zapisało się w logach hitme. Ale raczej nie zrobią mi krzywdy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach