dusker 0 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2010 Hej, z góry przepraszam, bardzo możliwe, że to pytanie jest absolutnie głupie, ale mimo wszystko utknąłem i potrzebuję pomocy. Mam jakiś słabiutki VPS, który kiedyśtam zakupiłem w promocji i potrzebuję uruchomić na nim kilka moich starych skryptów Perlowych. Przy uruchomieniu jednego skryptu dostaje błąd: Can't locate HTML/TreeBuilder/XPath.pm in @INC Podejrzewam, że brakuje modułu, a więc próbuję go zainstalować via CPAN: wchodzę do cpan i piszę: install HTML::Parser Po pewnym czasie, proces kończy się błędem: Going to read /root/.cpan/sources/modules/03modlist.data.gz Out of memory! Terminal does not support GetHistory. Lockfile removed. Czy jest to kwestia za małej ilości pamięci w VPS'ie? Czy to ja robię coś nie tak? Może da się zainstalować ten moduł via apt-get? OS to debian z góry dzięki pozdrawiam pt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2010 Wklej wynik polecenia free -m Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dusker 0 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2010 Wklej wynik polecenia free -m dzięki za odpowiedź, oto wynik: srv:~# free -m total used free shared buffers cached Mem: 128 24 103 0 0 0 -/+ buffers/cache: 24 103 Swap: 0 0 0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2010 jaki masz system ? możesz spróbować znaleźć to w repozytoriach i wtedy jest szansa ze cpan ruszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 25, 2010 Podał os na początku Może, apt-get install libhtml-parser-perl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach