Noys 0 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2010 Jak w temacie. Jakiś czas temu wyszła nowa odsłona MyBB jak i SMF. Na forach są stare opinie odnośnie starszych wersji tych skryptów. Chciałem poznać wasze opinię odnośnie tych skryptów php. Który lepszy i dlaczego? Osobiście jestem bardzo pozytywnie zaskoczony SMF. Chociaż jest problem z modyfikacjami ponieważ jest tylko jedno źródło w języku angielskim co trochę utrudnia zrozumienie działania pluginów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2010 Ja jednak i tak jestem nadal za MyBB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 23, 2010 Ja też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2010 SMF przestało się rozwijać, częstotliwość aktualizacji jest żenująca :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noys 0 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2010 A to spoko, nie wiedziałem. SMF miało zastój i to wielki ale teraz z tego co sie orientuje to ruszyli znowu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2010 a ja wolę SMF : ) ładniej wszystko rozmieszczone, lepiej zarządzać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2010 + zachłanność MyBB na pamięć - zostaje phpBB - wiem bo długi czas używałem MyBB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noys 0 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2010 Znacie jakieś polskie strony z pluginami do SMF? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GyniO 10 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2010 Znacie jakieś polskie strony z pluginami do SMF? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noys 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2010 Nic nie wniosłeś do tematu. Szukałem i nie znalazłem, więc zapytałem czy wy znacie jakieś. Bo wujek google mi nie wyszukał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 SMF 2.0 najlepsze z darmowych. Prostota działania, dużo styli, modów, ładnie wygląda rozmieszczenie przycisków itp... nie zjada dużo transferu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 Wolę phpBB3, ale jeśli miałbym wybierać, to jednak SMF Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Październik 27, 2010 Z tych dwóch to... phpbb3! A tak na serio: Mybb to muł, a SMF nie jest intuicyjny od strony usera (ocena subiektywna). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 27, 2010 A tak na serio: Mybb to muł, Eee? Na standardzie 8 zapytań, i już muł? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Październik 28, 2010 Zapytania to nie wszystko. - zobacz ile bierze pamięci w miarę wzrostu forum - bbcode jest parsowane w locie - "templatki" są na na evalach, bez żadnego cache - ile for nie ma wrzuconych pluginów? Te natomiast działają na hookach i często są bardzo niewydajne - autorzy przez dwa lata nie zrobili NIC w tej dziedzinie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Google Toolbar 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2010 Zainteresowałem się tematem. Możecie wymienić PLUSY i MINUSY zarówno SMF jak i MyBB? Muszę się na którys zdecydować no chyba że w opcje wchodzi jeszcze coś darmowego i równie dobrego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2010 phpBB3 = najlepszy darmowy CMS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2010 Ja też korzystam z phpBB3 i jestem bardzo zadowolony. Kiedyś śmigałem też na SMF, ale szybko rozeszło się po kościach. phpBB3 przypadło mi do gusty, dlatego że mamy polskie wsparcie, dużo wtyczek, szabloników itd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2010 Forum mojego rocznika na uczelni migrowałem z phpbb3 na SMF 1.1.11 (z rok temu). Jest różnica w działaniu. Co prawda SMF jest faktycznie mało intuicyjny. Na początku można się pogubić w opcjach PA. Jeszcze teraz mam problemy z zapamiętaniem gdzie, co jest Ale myślę, że jak często korzysta się z PA, to nie będzie problemu. SMF trochę wolno się rozwija. Skok z RC3 na 4 trwał dość długo, pół roku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2010 SMF mało intuicyjne? Próbowałem postawić jedno forum na phpbb i to właśnie ono było dla mnie nieczytelne względem smf. Dodatkowo smf 1.1.12 i smf 2.0 RC4 są do siebie bardzo podobne jeśli chodzi o PA, a i często dodatki, które zostały stworzone dla wersji 1.1.x posiadają wersję współpracującą z 2.0 Faktem jest, że aktualizacje nie pojawiają się zbyt często, natomiast obecna RC4 wprowadziła bardzo dużo zmian i najprawdopodobniej po niej zostanie wypuszczone już oficjalne, stabilne wydanie. Ja raczej skłaniałbym się ku smf. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2010 Kwestia przyzwyczajenia... Każdemu przypada coś innego do gustu ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach