PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2010 Witam, posiadam serwer VPS w Hitme, LAMP zainstalowałem, teraz tylko mam problem z podpięciem domeny. Szukam długo i nadal nie wiem jak się do tego zabrać. Wie ktoś jak założyć dns i podpiąć domenę pod folder www ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Październik 22, 2010 Nie musi być dns. Można przesz vhosty nano /etc/apache2/sites-enabled/000-default </VirtualHost> <VirtualHost *:80> DocumentRoot /home/user ServerName domena.pl </VirtualHost> /etc/init.d/apache2 restart Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2010 a co ustawić w konfiguracji domeny ? (az.pl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2010 Zaparkuj obojętnie na jakim hosting ( możesz na hostsite nawet ) przekieruj rekord A na IP vpsa, dodaj vhosta tak jak wyżej pisali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2010 a co ustawić w konfiguracji domeny ? (az.pl) Możesz w az.pl przekierować domenę na IP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlecony 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 Ja używam http://freedns.42.pl/ do mojego VPSa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2010 Ja używam http://freedns.42.pl/ do mojego VPSa. Tak samo i przekierowujesz rekord A na IP i działa. Tylko zmień sobie domyślny katalog dla apache2 na coś innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek Miklewicz 2 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2010 Przede wszystkim jako, ze tomoj pierwszy post na forum to chcialem sie przywitac, Co do Twojego pytania o podpiecie domeny pod VPSa, to jesli zdecydowalbys sie na samodzielne utrzymywanie domen poprzez wlasny serwer DNS to polecam opis konfiguracji serwera BIND i konfiguracji wlasnej domeny, ktory znajduje sie pod tym linkiem, ja tez dopiero zaczynam "przygode z VPSami i korzystajac wlasnie z tego opisu wszystko dziala jak powinno... W razie potrzeby sluze tez konfigami Vhostow i przykladowymi plikami do BINDa jesli bedzie trzeba ale mysle, ze opis w linku co podalem spokojnie ci wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2010 Dobra, ja już pomogłem autorowi tematu, wszystko działa jak należy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S21 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2010 Dobra, ja już pomogłem autorowi tematu, wszystko działa jak należy Witam ja tez mam problem z serwerm vps. Mianowicie nie mogę ustawić domeny pod serwer gry diablo 2. Mam wgrany LAMP ale co dalej? Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2010 Temat wałkowany dziesiątki (setki?) razy na forum. Poprzeglądaj trochę odpowiednie działy, użyj forumowej szukajki i działaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2012 (edytowany) Dobra juz ułożyłem pytanie, sporo czytałem o tych vhostach ale w kazdym poradniku pisza zeby coraz to inny plik edytowac. Powiedzcie mi ktory plik edytować? Dokonalem edycji: /etc/apache2/sites-enabled/000-default Wyglada tak: [/size] <VirtualHost *:80> ServerAdmin webmaster@localhost ServerName ah24.pl ServerAlias www.ah24.pl DocumentRoot /var/www/ <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> <Directory /var/www/> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride None Order allow,deny allow from all </Directory> ScriptAlias /cgi-bin/ /usr/lib/cgi-bin/ <Directory "/usr/lib/cgi-bin"> AllowOverride None Options +ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch Order allow,deny Allow from all </Directory> ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined </VirtualHost> [size=4] Edytowano Maj 1, 2012 przez mateusz232 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek Mazurkiewicz 19 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2012 @up Na oko jest okej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 no i podpiecie domeny nie działa na VPSie. Co moze byc zle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 (edytowany) Skorzystaj z freedns24.pl (jest to darmowe wiec nic nie musisz płacić), jeśli chcesz pomogę ci z konfiguracją (po stronie www freedns) Edytowano Maj 2, 2012 przez SanKen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kempik 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 Witam. Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jak poproszę mojego dostawcę o ustawienie revDNS konkretnej domeny na mój VPS, to potem zostaje mi tylko edycja vhosta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 Zle rozumiesz. RevDNS nie ma nic wspolnego z mapowaniem nazw na adresy IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 Restartowałeś apache2? Może prościej postawić sobie bind9? Domena wskazuje na IP serwera? Puść ping Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 Skoro ma panel z edycja A, a nie radzi sobie z VHostem, to lepiej niech zostawi binda w spokoju. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 Microsoft Windows [Wersja 6.1.7600] Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C:\Users\Gacek>ping ah24.pl ˝Ądanie polecenia ping nie moľe znale«† hosta ah24.pl. Sprawd« nazw© i pon˘w pr˘ b©. C:\Users\Gacek>ping www.ah24.pl ˝Ądanie polecenia ping nie moľe znale«† hosta www.ah24.pl. Sprawd« nazw© i pon˘w pr˘b©. A z tym rekord A powinno byc tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 Tak +24h na aktualizację DNS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 a dnsy moga byc na byle jaki hosting ? bo dałem na te od dropped tam mam domenke. Dzieki za info Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 A po hoscie nie musi być kropki? A ah24.pl. IP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 No i jednak cos jest nie tak bo nie dziala, dodac kropki po hoscie nie da sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach