nvu 24 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2010 Hej, męczę się z ubuntu 10.10 nikt mi już pomóc nie umie więc piszę tutaj. Po wsadzeniu płytki i oglądaniu kropeczek na fioletowym tle z napisem ubuntu wywala: unable to find a medium containing a live file system Nagrywałem już 3 razy, ściągałem z 2 różnych źródeł. Zmieniałem z IDE na AHCI w biosie i nic. pomoże jakaś wróżka ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jay 13 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2010 kubuntu 10.10 też nie działajet ? A jak się ma sprawa z 10.4 ? Poza tym, ani bitu informacji o sprzęcie.Z ręką na sercu życzę powodzenia w szukaniu wróżki. ps. 10.10 to świeżynka i jak zwykle poligon doświadczalny. Nic nie stracisz używając wersji x.4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2010 A jaką wersję polecasz ? Kubuntu nie używałem i nie ściągałem. Sprzęt już ci podaję Intel Core 2 Duo 3.00 E8400 Płyta Asus P5Q Grafika Radeon HD 4870 Sciągam teraz 10.04 lśniący lampart remiks ubuntu.pl zobaczymy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jay 13 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2010 Liczyłem głównie na mainboarda, dyski i napędy. Widzi mi się że inicjalizator wykłada się albo przy inicjalizacji dysku albo napędu optycznego w niedozwolonym trybie. Najlepiej byłoby wejść w edycję opcji bootowania (bodaj F6), usunąć z komendy inicjalizującej bootowanie ubuntu opcje quiet i splash. Powinieneś wtedy zobaczyć przy czym dokładnie wykłada się inicjalizowanie urządzeń. Zapewne będzie też opcja dotycząca sondowania urządzeń w odpowiednim trybie. Użyj generic albo w miejsce scsi wpisz IDE. Dokładny spis opcji bootowania jajka linuksa znajdziesz już sobie w sieci. edit: zapomniałem spytać czy ty chcesz tylko odpalić livecd by zobaczyć, czy dążysz do zainstalowania ubuntu ? Jeśli to drugie, to nie musisz uruchamiać wersji live. Instalator można uruchomić w trakcie bootowania z płyty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2010 Czym nagrywasz? Jaką prędkością? Skąd pobrałeś obraz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2010 Odpuść sobie lamparcika. Zobacz czy jakiś inny linux odpali, np. knoppix. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2010 Lamparcik odpalił wszystko śmiga dzięki można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach