wontroba 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2010 Witam, korzystam z serwera VPS firmy IQ, Managed 4 http://www.provps.pl/managed_vps.vps i nie do końca jestem zadowolony / zastanawiam się czy w zbliżonej kwocie 468 zł netto nie lepiej wybrać serwera dedykowanego z oferty OVH http://www.ovh.pl/produkty/eg_max.xml czy ktoś obyty w temacie, bądź mający doświadczenie z tymi serwerami mógłby napisać czy warto sie przenosić? dla mnie laika, na oko przeglądając parametry ovh wygląda lepiej w tej samej cenie, ale chciałbym prosić o wasze opinie. dzięki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2010 Hmm... tylko zobacz, że w ovh.pl dostajesz serwer typu root i sam nim zarządzasz, a w IQ masz już zarządzany przez nich, kopie zapasowe itd. W ovh.pl dostajesz czysty system i radź sobie sam Pan Chyba, że wynajmiesz jeszcze administratora zewnętrznego do zarządzania owym serwerem, a to koszt od ~200zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 19, 2010 W OVH dostaniesz gratis tragiczny support wymieniający dyski w 12h Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2010 Trochę jak porównanie autobusu do własnego auta przed domem bez prawa jazdy. Niby też ma koła i pojedzie, tylko co z tego skoro potrzebujesz jeszcze kierowcę? Btw dlaczego nie jesteś zadowolony z IQ ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2010 W OVH dostaniesz gratis tragiczny support wymieniający dyski w 12h Pewnie nie uwierzysz, ale na Twoim (moim )serwerze wymienili dyski w 15 minut po tickecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wontroba 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2010 Dziękuje za odpowiedzi. Może źle się wyraziłem, że nie jestem zadowolony z IQ, zabrzmiałoby to krzywdząco bo firma klasa, support szybki itd. po prostu porównując tak podstawowe zasoby jak pamięć dwukrotnie większa itd zacząłem się zastanawiać... Gdyby ceny dedykowanych w IQ były niższe, nawet by mi ta myśl o zmianie firmy nie powstała. Jednakże od 700 wzwyż wydaje się sporą ceną. Trochę jak porównanie autobusu do własnego auta przed domem bez prawa jazdy. Niby też ma koła i pojedzie, tylko co z tego skoro potrzebujesz jeszcze kierowcę? czyli, gdyby nie patrzyć na koszt admina, Twoim zdaniem te serwery mają się jak "autobus do samochodu" ? = różnica w mocy spora? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2010 500zł to juz dosyć drogo, lepiej kupić jakiegoś dedyka + admina według mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach