hicky 10 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2010 Siemka . Mam malutki problemik.. Chcę zainstalować phpmyadmin . VPS świeżo po reinstalacji. Wykonuje komendę : apt-get install phpmyadmin Wszystko ładnie pięknie ale, gdy wpisuję mojadomena.pl/phpmyadmin Nic nie się nie wyświetla .. Oczywiście wykonałem wcześniej Restart Apache2 .. W czym może tkwić problem . System Debian_x86 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2010 Podczas instalacji pokazują się jakieś błędy ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2010 Sprawdź w pliku /etc/phpmyadmin/apache.conf, czy jest tam wpisany alias dla /phpmyadmin, prowadzący do katalogu, w którym skrypt siedzi (standardowo /usr/share/phpmyadmin). Sprawdź też w katalogu /etc/apache2/conf.d, czy jest tam symlink (powinien być link o nazwie phpmyadmin.conf, prowadzący do /etc/phpmyadmin/apache.conf). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2010 Siemka . Mam malutki problemik.. Chcę zainstalować phpmyadmin . VPS świeżo po reinstalacji. Wykonuje komendę : apt-get install phpmyadmin Wszystko ładnie pięknie ale, gdy wpisuję mojadomena.pl/phpmyadmin Nic nie się nie wyświetla .. Oczywiście wykonałem wcześniej Restart Apache2 .. W czym może tkwić problem . System Debian_x86 Przy instalacji wyskakuje niebieskie okienko, gdzie musisz zaznaczyć swój serwer www spacją. Zaznaczyłeś dobry? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Październik 16, 2010 Gdy ja instaluje zawsze phpmyadmin na debianie to muszę zrobić dowiązanie symboliczne. ln -s /usr/share/phpmyadmin /var/www/phpmyadmin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hicky 10 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2010 Dzięki kolopik. Właśnie tego nie zrobiłem , Łap plusa . D.V ty też łap . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach