wiktor12348 12 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 Witam serdecznie. Potrzebuje programu lub skryptu który będzie wyliczał mi zużycie transferu. Dostałem VPS'a z limitem transferu, bez żadnego panela w którym pisze mi ile "pożeram" trafku. Dzięki z góry Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 lstat + nakładka php cacti Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 Zainstaluj sobie jakikolwiek panel administracyjny np. Directadmin lub podobny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktor12348 12 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 To są koszty. To jest VPS raczej do zabawy i nauki rozumiem że miałem zainstalować casti apt-get install cacti na końcu mam ... *** WARNING: ucf was run from a maintainer script that uses debconf, but the script did not pass --debconf-ok to ucf. The maintainer script should be fixed to not stop debconf before calling ucf, and pass it this parameter. For now, ucf will revert to using old-style, non-debconf prompting. Ugh! Please inform the package maintainer about this problem. Creating config file /etc/cacti/apache.conf with new version hmmmm no dobra teraz jak to odpalić, tzn co wpisać w adresie przegladarki by pokazały sie wykresiki ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 ip/cacti oczywiscie jeśli poprawnie zainstalował Ci sięapache, php i pakiety wymagane do generowania wykresów, IP/cacti - otworzy sie kreator instalacji bazy sql itd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 vnstat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktor12348 12 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 Już działa, musiałem doinstalować bibliotekę oraz przenieść skrypt z usr/shere/cacti do któregoś usera lub do var/www Dzięki, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach