djpiatek 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2010 Witam, tak jak w tytule tematu potrzebuje serwera VPS bądź dedykowanego z bardzo dużym transferem około 1 peta miesięcznie, co polecacie? (na serwerze będzie tylko skrypt który waży niecałe 2 mb). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 Trochę mało informacji podałeś Polecam Hetzka http://www.hetzner.d..._rootserver/x2/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djpiatek 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 [quote name=lolek ' timestamp='1287015540' post='220844] Trochę mało informacji podałeś Polecam Hetzka http://www.hetzner.d..._rootserver/x2/ Ogólnie chodzi o remote plików. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 http://100tb.com oferta za 201.15$ idealna pod takie coś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
3it.pl 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 A jaki budzet na to chcesz przeznaczyc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2010 kolega chyba nie zna jednostek i mu chodziło pewnie o mniejszą bo peta to wykorzystują serwisy pokroju. rapidshare, hotfile nawet nie wiem czy tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djpiatek 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2010 szkoda, że nie yotta10008 1000000000000000000000000 to żart z peta no nie ?jak ty chcesz przerobic 1 peta (10005 1000000000000000) danyc na dysku sata ? przeciez on by sie zapalił.... no niestety ale nie żartowałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2010 Witam, To oznacza jakies 4-5gbit ruchu wychodzacego zakladajac, ze chodzi jedynie o ruch wychodzacy? 10x100tb chyba, ze z moja matematyka jest cos nie tak Dino Strzeminski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2010 no niestety ale nie żartowałem Chyba niezbyt znasz realia sieciowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 15, 2010 Jak masz w portfelu po cyfrze jakieś sześć zer to myślę ze problemu nie powinno to stanowić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djpiatek 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2010 Jak masz w portfelu po cyfrze jakieś sześć zer to myślę ze problemu nie powinno to stanowić Mam:) Ogólnie jeden peta to rzeczywiście przesada ale jakieś 500tb na pewno. Pliki nie będą pobierane nawet na serwer tylko pobieranie z innego serwera wywołane headerem, czyli plik nawet nie zapisuje się na serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2010 Moim skromnym zdaniem, 1 serwera z 500tb nie kupisz, tzn. kupisz ale nie tak oficjalnie, po jakimś dogadaniu z jakimś poważnym hostingiem zagranicą. Pomyśl nad 100tb.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2010 Ale skoro przekierowujesz to "header'em", to tak właściwie, to jedyną treścią, którą przesyłasz, to nagłówek HTTP301 z adresem docelowego hosta. A żeby nawet i 500GB takich nagłówków przesłać, to już trzeba mieć spooorawy serwis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2010 Chodzi raczej o pomoc a nie o ujawnianie poczucia zazdrości jakimi pięniędzmi / serwisami dysponuje inny użytkownik forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach