outlaw 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2010 Mam zainstalowanego DirectAdmina i chciałbym, aby dla każdego dodawanego użytkownika tworzył się dodatkowy folder spam do którego lądowałyby maile oznaczone przez spamassassina jako spam. Co muszę edytować żeby takowy folder się tworzył automatycznie? OK znalazłem i spamassassin jest wł dla nowych kont, jednak jak zrobić żeby konkretne ustawienia też były domyślnie, bo teraz jest wł, ale wszystkie wiadomości lecą do głównego folderu zamiast do spamu ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outlaw 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2010 Z kolejnym problemem sobie poradziłem, ale teraz ma problem który chyba nie jest standardowy. Zrobiłem na domenie przekierowanie catch-all na maila, jednak kiedy przychodzi jakiś spam który nie kwalifikuje się do usunięcia tylko do przeniesienia do folderu spam, zostaje stworzona scieżka do ktalogu /home/domena/konto/spam... oczywiście konto to nie istnieje bo mail był wysłany na dowolny mail z domeny. Jak zrobić żeby mail trafiał normalnie na docelową skrzynkę? Jakie rozwiązania stosujecie u siebie? Może nie przenosicie maili do folderu spam tylko oznaczacie temat i wrzucacie do odbiorczej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2010 Jakie rozwiązania stosujecie u siebie? Może nie przenosicie maili do folderu spam tylko oznaczacie temat i wrzucacie do odbiorczej? Rozwiązaniem jest nie używanie catch-all bo na losowe adresy przychodzi tylko spam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach