Gość thetox Zgłoś post Napisano Październik 10, 2010 Bo jak wpisuje apt-get intall phpmyadmin To mam do wyboru apache2 i Lighttpd nie ma Nginx, ale gdy wybiorę obojętnie które to potem i tak nie działa phpmyadmin czyli jak wpisuje w przeglądarkę ipserwera/phpmyadmin wyrzuca 404 Not Found Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2010 Jeżeli instalujesz przez APTa to pewnie masz phpmyadmina zainstalowanego w /usr/share/phpmyadmin Więc wystarczy, że dodasz w konfiguracji engine x Alias np /phpmyadmin -> /usr/share/phpmyadmin Jak to zrobić wystarczy w google wpisać "nginx alias" : )) Ewentualnie stwórz dowiązanie symboliczne do katalogu do którego kieruje vhost domeny w której ma być osiągalny phpmyadmin. Np. ln -s /usr/share/phpmyadmin /var/www/phpmyadmin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Październik 10, 2010 Wiem co to jest dowiązanie symboliczne, bo jak miałem apache i gdy instalowałem phpmyadmin to tez trzeba bylo utworzyc, a teraz juz zainstalowalem phpmyadmin ze strony i smiga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Negatyf 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2010 Wystarczyło ściągnąć PMA, wrzucić do dowolnego katalogu domeny, dać obsługę PHP i działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach