R@fi 64 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2010 Witam mam dość dziwny problem z moim routerem mianowicie chce przekierowac wewnetrzny numer ip na zewnatrz w tym celu dodalem numer ip lanoski zresetowalem Router ale nadal niema przekierowania na zewnątrz Posiadam Router airlive wl-1500r Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hemi 20 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2010 Eeee, po polsku poproszę... Rozumiem, że przydzieliłeś na routerze stały adres ip dla tego komputera po czym w strefie DMZ podałeś ip tego komputera, tak? Bo z twojego opisu nic nie wynika... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2010 DMZ wystawia całe urządzenie o danym adresie IP na świat. Jeśli nie ma takiej potrzeby, lepiej przekierować tylko wybrane porty. Nie powiedziałeś, czy chcesz otworzyć porty np. do P2P czy do VOIPa, czy całe urządzenie, a bez tych informacji ciężko coś doradzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2010 Niestety u mnie nieda sie udostepnic IP publicznie ponieważ mam internet radiowy konfiguracja z moim komputerem jest następująca Antena + Acces Point + Router = Karta sieciowa i aby ip było widoczne administratorzy sieci musieli my na nadajniku udostępnić go jako publiczny oraz odpowiednio skonfigurować z moim routerem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2010 No to skoro nie masz owego publicznego adresu IP, to jedyne, co uda ci się wskórać owym forwardowaniem portów, to przekierowanie portu z twojej prywatnej adresacji ip do adresacji prywatnej twojego operatora. Jak chcesz publiczne, to musisz albo zapłacić operatorowi, albo też zestawić sobie jakiś tunel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2010 Lolek, a po co chcesz przekierować porty skoro nie masz publicznego ip? Pytam z czystej ciekawości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach