cabana 15 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2010 Witam, mam pytanie czy ktoś wie, jak wyłaczyc sprawdzanie systemu plików przy starcie debiana ? Ponieważ mam walnięty dysk i system nie chce wstawać Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrekp 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2010 http://www.debianhelp.co.uk/fstab.htm Opis szóstego pola. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2010 Dziękować , inaczej to trochę zrobiłem. Odpalamy ubuntu livecd, montujemy / w np. /media/dysk, wchodzimy /media/dysk/etc/, edytujemy fstab, i na koncu zamiast 1,2 dajemy 0, zapisujemy plik, reboot i działa Dzięki za link masz + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2010 Dziękować , inaczej to trochę zrobiłem. Odpalamy ubuntu livecd, montujemy / w np. /media/dysk, wchodzimy /media/dysk/etc/, edytujemy fstab, i na koncu zamiast 1,2 dajemy 0, zapisujemy plik, reboot i działa Dzięki za link masz + Po co ? Serwer to nie laptop nie powinno się go resetować, i montować w rescue bez powodu (w końcu chodzi o ciągłość działania ?!). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2010 No tak, tylko że świeży system po instalacji nie chciał wstać ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach