Alwaro 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2010 Witam, Mam pytanie do którego nie mogęznaleźć odpowiedzi. Posiadam 3 serwery. Ser1 z Centos(Direct Admin), Ser2 z Debian (ISPCP) i Ser3 z Centos (ISPCP) Serwery są przeznaczone tylko dlazaplecz pozycjonerskich. Chodzi mi o to aby skonfigurowaćserwery nazw dla wszystkich 3 serwerów w 1 domenie, czyli: ns1.domena.pl ns2.domena.pl ns3.domena.pl ns4.domena.pl ns5.domena.pl ns6.domena.pl z tym że ns1.domena.pl i ns2.domena.pl odnoszą się do serwera ser1 (DA) ns3.domena.pl i ns4.domena.pl odnoszą się do serwera ser2 (ISPCP) ns5.domena.pl i ns6.domena.pl odnoszą się do serwera ser3 (ISPCP) W momencie delegacji jakieś domenyprzeznaczonej do nowego zaplecza podaje tylko zewnętrzne dnsyserwera u operatora domeny i mogę ją wydelegować na wybrany serwer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2010 A jak brzmi to pytanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach