NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2013 Możemy sprawdzić jeżeli Panu zależy dlaczego na tym adresie było 10 Mbps, a nie 20 Mbps, jeżeli nie to raz jeszcze pozdrawiam i również życzę spokojnej nocy i dalszych sukcesów w biznesie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 19, 2013 Teraz to już musztarda po obiedzie :-) Biznes akurat nie mój, ale dziękuję, przekażę pozdrowienia klientowi :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2013 To na jedno IP daliście mu 10 Mbps, a na kolejne 63 po 0,15 Mbps? No bajer 51 st, to chyba nawet na PCta jest zadość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 (edytowany) To na jedno IP daliście mu 10 Mbps, a na kolejne 63 po 0,15 Mbps? No bajer 51 st, to chyba nawet na PCta jest zadość. Nie tak.... tak zwany ceiling był do 10 Mbps per IP, więc w praktyce przy 64 adresach było 640 Mbps, ale ograniczał to port FE, więc na dobrą sprawę łącza jest znacznie więcej niż w ofercie. Co do 51 st, to tak jak mówię, można by było wentylator dołożyć. Edytowano Luty 20, 2013 przez NetDC.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 (edytowany) Nie chcę się mieszać w wojnę, ale obiektywnym okiem ponad 50 stopni dla dysku to już jest dość dużo, moje domowe, dość mocno używane dyski nigdy nie przekroczyły 35 stopni, a to jeszcze 15 do tamtej temperatury. Ale akurat z drugiej strony stawiam się za NetDC.pl - na "wyeksplatowanie" dysku nie patrzy się pod kwestią power_on_hours (chociaż tak też można), a po relokowanych sektorach, częstotliwości pojawiania się błędów i błędach zapisu/odczytu. Czemu? Miałem dysk, który po 2k godzinach zaczął mi sypać badami, a do dziś mam taki, co już ma 12k na karku i twardo stoi bez ani jednego bada . Edytowano Luty 20, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kix 28 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 No ale zaraz. 12k godzin to około 17 miesięcy. Gość płaci za dedyka jakieś 300 zł - bo trzeba odjąć koszt adresów IP. Dysk kosztuje ile? W zależności od rodzaju i pojemności, możemy założyć, że jakieś 200zł. Pomnóżmy to razy dwa, bo dyski były dwa. Ile trwa zanim zacznie się zarabiać na takiej maszynie? Pół roku? Wymiana sprawnych dysków co rok, bo ktoś ma takie kaprysy to idiotyzm. A tu proszę, współpraca trwała 3 miesiące. Teraz przyjdzie nowy klient i co? Znowu mu trzeba nowe dyski włożyć? Chcesz mieć nowy sprzęt w dzierżawionym serwerze to dogadaj się z firmą, podpisz umowę na rok i go dostaniesz. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 Mam wrażenie że różnica jest w nazywaniu tego co się oferuje. Używane (17 miesięcy) to nie to samo co "prawie nowe". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 @kix Brawo ++ mądre słowa. Co do NetDC to jeśli kiedyś będę miał chwilę czasu to skuszę się na kilku miesięczne testy gdyż pomimo 23 stron telenoweli i różnymi perypetiami to za tą półkę cenową oferta jest idealna jak na Polskie warunki. Pozdrawiam i miłego dnia życzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 (edytowany) Panowie, mi tu nie chodzi o to, w rozmowie z NetDC w mailach wywiązała się dyskusja na temat jakości sprzętu i ogólnie usług i dostałem info, że to jest "praktycznie nowy" sprzęt. Sprawdziłem i jak widać nie. Gdybym nie pokazał temperatury cpu to pewnie też by było, że to tylko temperatura dysku, a dysk się grzeje, bo się kręci (co zresztą widać w marnej próbie tłumaczenia się z moich "zarzutów"). W innym razie bym słowa nie powiedział podejrzewam. Chodzi mi wyłącznie o wieczne stwierdzanie, że wszystko jest super, wszystko działa świetnie, jest najlepszej jakości i mamy redundancję na jednym łączu z multimedii, któremu zdarzają się lossy. Edytowano Luty 20, 2013 przez theqkash (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 Nówka, nieśmigana. Dziadek w Raichu jeździł nią tylko do kościoła. Niekręcona, nie bita. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 Panowie, mi tu nie chodzi o to, w rozmowie z NetDC w mailach wywiązała się dyskusja na temat jakości sprzętu i ogólnie usług i dostałem info, że to jest "praktycznie nowy" sprzęt. Sprawdziłem i jak widać nie. Gdybym nie pokazał temperatury cpu to pewnie też by było, że to tylko temperatura dysku, a dysk się grzeje, bo się kręci (co zresztą widać w marnej próbie tłumaczenia się z moich "zarzutów"). W innym razie bym słowa nie powiedział podejrzewam. Chodzi mi wyłącznie o wieczne stwierdzanie, że wszystko jest super, wszystko działa świetnie, jest najlepszej jakości i mamy redundancję na jednym łączu z multimedii, któremu zdarzają się lossy. Proszę już sobie nie dopowiadać bo idzie to w złym kierunku Wszystko co było do powiedzenia to powiedziane zostało. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 (edytowany) Proszę już sobie nie dopowiadać bo idzie to w złym kierunku Wszystko co było do powiedzenia to powiedziane zostało. Pozdrawiam Owszem, dla Was na pewno w złym. Niestety, ale to nie jest nic innego jak wyciąganie wniosków z postępowania. Edytowano Luty 20, 2013 przez theqkash (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 Owszem, dla Was na pewno w złym. Niestety, ale to nie jest nic innego jak wyciąganie wniosków z postępowania. Nie o to chodzi, nie potrzebnie na siłę drąży Pan temat, skoro już wszystko zostało wyjaśnione, na samym początku padły słowa: "I od nas to tyle Mam nadzieję, że nie będzie nas Pan źle wspominał, tam gdzie zawiniliśmy to przepraszamy i obiecujemy poprawę, tam gdzie był Pan zadowolony to się niezmiernie cieszymy." Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PROgracz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2013 witam ma ktos teraz dedyka w tej firmie bo zastanawiam sie czy nie kupic dedyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2013 Ja miałem i nie polecam, zwłaszcza obecnie, gdy stan firmy jest niepewny, a kontaktu z firmą nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Brutus 7 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 Moje konto NIBY zostało przedłużone, ale jest usunięte. Nie ma możliwości zalogowania się do panelu www oraz przez FTP. Strony nie działają, brak kontaktu z firmą. W dodatku znowu mnie blokują, po zadaniu kilku pytań - muszę zmieniać adres MAC, inaczej nie mogę dostać się ani na stronę firmy, ani na własne domeny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 (edytowany) Zmienić adres MAC? to w internecie "latamy" po 2 warstwie? Twój adres MAC nie opuszcza Twojej sieci lokalnej także coś tu nie gra... Edytowano Kwiecień 25, 2013 przez tgx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Brutus 7 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 Nie wiem, nie znam się, tylko zmiana adresu MAC pomaga dostać się na stronę. Już drugi raz mam taką sytuację. Zmiana providera, IP itp nie pomogła... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2013 Z tego co ja zrozumiałem to tak jak by panel, strona itp. było w starym netdc (netcase) a nowe netdc jest robione od podstaw w BH... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SandeQPL 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2013 WitamCzy ktoś wie, kiedy NetDC bedzie działało poprawniePotrzebuję podpiąć domenę, wgrać nowe style.Próbuje dostać się do panelu Direct Admin i tu dupa, wyskakuje błądWie ktoś może co się z tym hostingiem dzieje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 6, 2013 To ktoś jeszcze ma nadzieję... ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2013 Nadzieja ponoć umiera ostatnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2013 Bez kitu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2013 nadzieja nie umiera nigdy ale ostatni gasi światło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SandeQPL 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2013 jaki byście mi polecili hosting, bo z tego co widzę, to netdc już nie stanie na nogiZostawili nas w takiej sytuacji, ani tu działów skopiować, ani profili uprawnień, ani plików z ftp, porażka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach