marmat00 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2010 Takie pytanko. Czy jest ktoś kto odsprzedał by jedno miejsce w szafie rack na serwer dell poweredge 2550 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2010 Paweł z ionic.pl oferuje kolokację. Napisz do Niego, na pewno coś ciekawego zaproponuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 Sprawdź: http://www.balticdatacenter.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marmat00 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 A da się w ogóle gdzieś kolokować serwer za mniej niż 110 zł /mc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 (edytowany) Imię: BillNazwisko: Gates 110zł to za drogo ? A tak serio, to wymagasz zbyt wiele Edytowano Wrzesień 26, 2010 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marmat00 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 Nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie to jest drogo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 Tu nie chodzi czy dla mnie drogo, czy dla kogo tylko o cena/jakość. Policz sobie koszty utrzymania, prąd, łącze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 To postaw sobie w domu tego della. Zapewnij mu redundantny prąd, redundantne łącze no i jakiś dopływ chłodnego powietrza. I jeszcze zakup szafę żeby gdzieś go postawić. Jak zmieścisz się z tym w 110zł/mc, to z chęcią wstawie do ciebie kilka sztuk takich zabawek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marmat00 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 Mam kolegę który prowadzi sieć osiedlową i powiedział jak bym trochę wyciszył ten serwer to za 80 zł pozwoli wstawić do piwnicy. Tylko pytanie jak go wyciszyć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 Nie wyciszysz, to jest rack gdzie jest wszystko mocno upakowane, więc nie ma mowy o większym pasywnym chłodzeniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Life 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 Czyli 80 zł u kumpla w piwnicy zapewne z jednym łączem na świat i podpięte do sieci elektrycznej bez żadnego UPS-a to jest tanio ale 30 zł więcej (10 piw w domu albo 2 na mieście) to już drogo? Więc zrób jak radził Fiercio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marmat00 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 Niby tak. Mam wszystko wyliczone i po prostu nie może być więcej niż 110 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 Niby tak. Mam wszystko wyliczone i po prostu nie może być więcej niż 110 zł Kup sobie VPSa za 110 zł możesz znaleźć mocniejszego niż te stare pentium w tym 2550 ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 U kumpla w piwnicy BUAHAHAHAHAHA masakra : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2010 Niby tak. Mam wszystko wyliczone i po prostu nie może być więcej niż 110 zł Ja też bym chciał jeździć "odrzutowcem" Ferrari na paliwo lotnicze i przeliczając-wyliczając płacić 10zł/100km. Ale niestety, jak by tu nie kalkulować, to się nie da i trzeba zrezygnować z paliwa lotniczego, a najlepiej to zmienić samochód na jakiś oszczędniejszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marmat00 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2010 U kumpla w piwnicy BUAHAHAHAHAHA masakra : ) Komuś się tu ADHD ujawniło. Kończę nie ma sensu dalej pisać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2010 Sponsi i ADHD? Eee raczej nie. Po prostu Twój pomysł... hmm... jakby to powiedzieć... Posiada duże ryzyko. Tak jak wcześniej pisał Fiercio, kolega w piwnicy nie zapewni Ci ani mu redundantnego zasilania, redundantnego łącza dopływu chłodnego powietrza. Od kolegi nie dostaniesz pewnie, żadnego SLA na łącze, zasilanie itd. A co się stanie, jeśli piorun walnie w najbliższą podstację i panowie z elektrowni przyjadą następnego dnia? Albo koparka przerwie Ci kabelek? Zapewnienie niezależnych źródeł zasilania, łącza i chłodzenie Twojego sprzętu kosztuje. Dlatego nie dziw się, że przy takiej kwocie, jaką zaproponowałeś, reakcje są takie, a nie inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marmat00 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2010 Ja nie chcę prowadzić jakiejś firmy z serwerami ja chciałem tylko stronę www postawić serwer FTP i kilka serwerów gier. Więc nie muszę mieć tych wszystkich "bajerów" jak : redundantnego zasilania, redundantnego łącza dopływu chłodnego powietrza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2010 To nie są bajery. Zwłaszcza dopływ chłodnego powietrza. Bez nich w razie jakichkolwiek kłopotów wszystko co postawisz stanie się niedostępne. W przypadku poważniejszych problemów (przegrzanie, przepięcie, itp) dane mogą stać sie niedostępne na zawsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marmat00 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2010 Ale oni nie oferują kolokacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach