cabana 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2010 Witam Mam pytanie pobrałem LiveCd CentOs 5.5 i nie wiem jak zainstalować go na dysku. Nie ma żadnego aktywatora do instalacji, jak by ktoś dał jakieś how to to wdzięczny bym był. Szukałem w google ale nic ciekawego nie znalazłem. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2010 Słabo szukałeś... http://www.linuxforums.org/forum/installation/132905-solved-install-centos-5-2-one-cd.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2010 Może jednak sobie daruje tego Centos, a system jako na PC bardzo fajny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2010 W przypadku CentOS-a LiveCD to LiveCD, a nie "odskocznia do pobawienia się i zainstalowania systemu", jak w przypadku np. Ubuntu. Ale wystarczy, że zassiesz i wypalisz pierwszą płytę (czy to CD czy DVD) z "normalnym" CentOS-em i nie będzie problemu z jego instalacją. Z tego miejsca ściągniesz: ftp://ftp.tpnet.pl/d23/centos/5.5/isos/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2010 Aha, no dobra. Czyli pobrać tą płytkę ? ftp://ftp.tpnet.pl/d23/centos/5.5/isos/i386/CentOS-5.5-i386-bin-1of7.iso Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2010 Tak. I to powinno wystarczyć (przynajmniej tak było w przypadku wersji 5.1, nie sądzę, żeby coś się zmieniło). Wszystko, czego nei będzie na płytce, system ściągnie z netu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2010 Dzięki masz + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2010 Pobrałem samo CD 1, a on mi podczas instalacji chce CD2 a instaluje tylko system podstawowy, jakiś dziwny ten CentOS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2010 Dziwny, bo to w zasadzie RedHat... Debiany jednak lepiej przemyślane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2010 Centos ma tak zawsze - instalacja systemu podstawowego z lokalami woła płyty 235, solution ? ściągnij DVD instaluj z sieci albo przepatrz co gdzie jet na płytach (bezsens) ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2010 Dobra, dzięki za radę pobiore DVD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach