Skryptoteka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2010 Witam kilka dni temu pytałem jak zainstalowac wirtualizacje na centosie metoda prób i bledów nauczylem sie lecz teraz mam kolejny problem ktorego nie umiem rozwiazac mianowicie tak jak w temacie zainstalowalem panel HYPERVM wszystko dobrze ustawilem tworzy sie serwerek vps lecz gdy chce mu np zainstalowac MC to w konsoli ssh pojawia sie blad [root@test ~]# yum update Loaded plugins: fastestmirror Determining fastest mirrors Could not retrieve mirrorlist http://mirrorlist.centos.org/?release=5&arch=i386&repo=os error was [Errno 4] IOError: <urlopen error (-3, 'Temporary failure in name resolution')> Error: Cannot find a valid baseurl for repo: base instalować już rożne paczki systemów i ciągle to samo proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2010 Ustaw VPSowi poprawne adresy serwerów dns. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2010 echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf echo "nameserver 8.8.4.4" >> /etc/resolv.conf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2010 To nie lepiej w puli ip w Resolv Entries wpisać dnsy? Przy każdym przebudowaniu vpsa będzie miał ten sam cyrk.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Skryptoteka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2010 To nie lepiej w puli ip w Resolv Entries wpisać dnsy? Przy każdym przebudowaniu vpsa będzie miał ten sam cyrk.. Dzieki bardzo za pomoc Miłosz łap plusa B) Lecz mam jeszcze jedno pytanie próbuje teraz skonfigurować system WHMCS pod Panel Hyper VM skonfigurowałem go lecz nie do końca, po wybraniu modułu Hyper VM z listy w formularzu pojawia nam sie pole template co tam wpisać ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Skryptoteka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2010 Jak próbuje dodać VPSa przez WHMCS jest błąd : [b]Module Command Error[/b] __error_no_ippool_configured_for_this_slave mecze sie z tym juz 3 godziny co robie zle B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2010 Ustawiłeś zakres IP w panelu HyperVM ( jako admin )B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Skryptoteka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2010 Ustawiłeś zakres IP w panelu HyperVM ( jako admin )B) Tak chodzi o póle adresową ip.... na slave Możesz wytłumaczyć o co biega co to Slave Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach