krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 Wie ktoś o co może w tym chodzić? Gdy ustawiam chmod dla pliku *.txt (domyślnie ma 644) na np. 777 czy inny wszystko przebiega ok ale w rzeczywistości prawa nie zmieniają się... jest cały czas 644 nie ważne na co bym nie zmienił... Wiecie o co może w tym biegać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 Brak uprawnień ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 Konto mam w mzone. Ale dla innych folderów chmody działają. To znaczy zmieniają się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 Konto mam w mzone. Ale dla innych folderów chmody działają. To znaczy zmieniają się. A jesteś właścicielem tego pliku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 Tak. Jest zwykły dokument txt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 Tak. Jest zwykły dokument txt lsattr ? Ty to zmieniasz w ogóle w shellu czy przez ftp? Bo jak przez ftp, to może być jakiś filtr założony w konfiguracji na różne rodzaje pliku. Nie widzę co prawda sensu żeby to ustawiać na txt, podobnie jak nie widzę sensu żeby zmieniać mu uprawnienia na 777... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 Zmieniam poprzez ftp. Chcę aby użytkownicy nie mieli do niego dostępu ale plik ciągle istniał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 Klik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2010 Zmieniam poprzez ftp. Chcę aby użytkownicy nie mieli do niego dostępu ale plik ciągle istniał. No, to jeśli nie mają mieć dostępu to na pewno nie 777 Przez 777 to dajesz wszystkim pełne prawa dostępu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2010 ok okazało się że wina była z ich strony. Serwer źle przypisywał chmody. Ale już jest dobrze Dzięki za rady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach