ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2010 #!/bin/bash # zatrzymywanie serwerow if [ -e "/tmp/ventrilo_stop" ] then cp /tmp/ventrilo_stop /tmp/ventrilo_stop_b echo " ">/tmp/ventrilo_stop for x in $(cat /tmp/ventrilo_stop_ do if [ -n "$x" ] then echo $x b=${x#*;} a=${x%;*} kill -9 "$a" rm "/home/ventrilo/$b/ventrilo_srv.pid" fi done rm /tmp/ventrilo_stop_b fi # uruchamianie serwerow if [ -e "/tmp/ventrilo_start" ] then cp /tmp/ventrilo_start /tmp/ventrilo_start_b echo " ">/tmp/ventrilo_start for x in $(cat /tmp/ventrilo_start_ do if [ -n "$x" ] then /home/ventrilo/$x/ventrilo_srv -f/home/ventrilo/$x/ventrilo_srv >/dev/null & sleep 2 chmod 777 "/home/ventrilo/$x/ventrilo_srv.pid" fi done rm /tmp/ventrilo_start_b fi Ten oto skrypt niechce mi działać na centos 5.3 z niewiadomych przyczyn zwraca [root@zone files]# sh sprawdz.sh : command not found 'prawdz.sh: line 10: syntax error near unexpected token `do 'prawdz.sh: line 10: ` do na innych systemach operacyjnych podobno działa ktoś ma może jakiś pomysł czemu niechce to działać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2010 sprawdzales dokladnie sciezki ? odezwij sie do mnie na gg Pomoge pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2010 w 100 % ścieżki są poprawne . Nawet sam autor skryptu nie ma pojęcia co jest nie tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 ktos jakies pomysly ma ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 Jesteś pewny, że dokładnie taką zawartość masz w pliku ? Może wkleiłeś jakiegoś babaola albo jakiś edytor Ci coś dokleił ? Mi na gentoo i centos 5.5 bez problemu się wykonuje. A wywołanie "./sprawdz.sh" daje taki sam efekt ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 dokładnie ten sam efekt mi zwraca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2010 rufik pomógł skrypt trzeba było przejechac dos2unix Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach