Mistrzu4 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2010 Witam! Potrzebuje skryptu który wpisywał by ustaloną treść do konsoli. Czyli powiedzmy że mam odpalony serwer jakiejś gry: Screen - Konsola I chce aby przez stronę, np.: skrypt.php dało się wpisywać dane do konsoli: Do tej pory do włączania i wyłączania serwera używałem: <?php shell_exec('cd /var/www/'); shell_exec('./run'); echo"Uruchomiono"; ?> Może ktoś z Was wie jak to wykonać?? Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2010 Byyyyło ! Ale odpowiedzi nie otrzymałem tutaj, każdy stwierdził iż to niemożliwe. Aczkolwiek znajomy linuxiarz mi pomógł. Oto solucja: 13:54:18 Vandalco do pisania do screena, to.... screen -x NAZWA_SCREENA -X bufferfile plik echo "polecenie" > plik screen -x NAZWA_SCREENA -X readbuf screen -x NAZWA_SCREENA -X paste . screen -x NAZWA_SCREENA -X removebuf Warunkiem jest odpalanie aplikacji na screenie i podanie pełnych ścieżek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach