outmc 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2010 Witajcie Chciałbym podłaczyc laptopa to telewizora LCD Zależy mi na podłączeniu w wysokiej jakości tzn lepszej niz s-video W laptopie mam porty : dvi-D, s-video i d-sub a w telewizorze : hdmi, s-video i video. Możecie mi cos doradzic , jakie wybrac połączenie by oglądac filmy na tv w dobrej jakosci ( lepszej niz przez s-video ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2010 W tv na pewno masz złącze component - wtedy pasuje taka przejściówka http://sewelldirect.com/dvivideoadapter.asp Wydaje mi się że widziałem też kiedyś DVI -> HDMI jednakże nie widzę teraz na googlach;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2010 a tak jest cos takiego dvi - hdmi chyba bedzie lepszym rozwiązaniem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2010 Najlepszym, moim skromnym zdaniem. Tylko nie wiem czy nie będzie problemów z kompatybilnością HDMI CEC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2010 a coz to znaczy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2010 Miałem kiedyś z tym problem przy dekoderze N`ki. Generalnie telewizor nie dogadywał się z dekoderem, przez wbudowaną w standard hdmi funkcje zabezpieczającą (CEC). Wpisz w google dvi do hdmi i zobacz wyniki na specjalistycznych forach, to będziesz miał pełne rozeznanie;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2010 aa no ja mam to przy Nce cos takiego sie pojawia od początku jak mam N czyli rok czasu. co do kabla ok poszukam dvi - hdmi Dzieki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2010 @crazyluki - to _dekoder_ nie mógł dogadać się z telewizorem i blokował wyświetlanie obrazu na niezabezpieczonym wg niego odbiorniku. Nie odwrotnie Natomiast telewizor nie będzie protestował, jak dostanie sygnał bez negocjacji hdcp. Tylko niech autor się upewni, że to, co ma w laptopie to na pewno jest DVI-D, a nie ładnie opakowana imitacja postaci DVI-A Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2010 autor sie upewnił zanim napisał DVI-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach