Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2010 Na przykładzie, ProFTPd zastąpiłem vsFTPd. Czy dla Postfix'a też znajdzie się 'lżejszy'postifix conf kolega? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2010 qmail jeżeli się nie myle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2010 A exim ? Nie wiem jak pod względem wydajności. Ale ostatnio zainstalowałem go na serwerze i śmiga dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2010 Hmm, może dodam, chodzi tylko o wysyłkę maili, korzystanie z funkcji phpmail;() przez skrypty typu WordPress. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2010 Exim, zero problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2010 Padło na Exim'a. Dzięki! Da się jakoś ukryć w nagłówku nadawcę? Tzn. z jakiego serwera zostało wysłane - czy to bez sensu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2010 Jeśli on ma robić tylko jako relay, to może esmtp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2010 Pozwoli wysyłać anonimowe maile? Tzn. z podanego adres? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2010 On sam nie wysyła docelowo maili, tylko robi ich relay do zewnętrznego serwera pocztowego via SMTP (z autoryzacją danymi, które mu podasz). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2010 Właśnie, więc wtedy maile wysyłane są zawsze z jednego adresu e-mail, tak? Exim jednak ma tą zaletę, że można słać maile z 'pisanego' adresu - chyba, że o czymś nie wiem i Twoje rozwiązanie także to obsługuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach