Beliar 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2010 Witam, Mam dosyć spory problem z jednym z VPSów. Po kolei, otóż posiadam dwa VPSY w tej samej firmie. I teraz tak, pierwszy podpięty jest pod moją prywatną domenę, zarejestrowana w masternet, dnsy zmienione. VPS na Debianie, wszystko działa. Drugi natomiast uruchomiłem wczoraj. Podałem przy zamówieniu VPSa domenę, jednak nie jest ona moja tylko znajomego. Konfiguracji DNS w tej domenie nie zmieniałem, używa ona DNSów z kei.pl (rejestrator a ponadto na domenie stoi stronka z forum). VPS działa, problem pojawia się gdy chcę chociażby coś ściągnąć. Przy wpisaniu wget <url do pliku> dostaję zwrot : Resolving ftp.adres.pliku... failed: Temporary failure in name resolution. wget: unable to resolve host address `ftp.adres.pliku' Na pierwszym VPSie wszystko działa, na tym niestety nie. I teraz pytanie, poszperałem w sieci i odpowiedzi które znalazłem wskazują na plik hosts w etc. Czy może to w takim razie mieć związek z DNSami na drugiej domenie? Wygląda to teraz tak (przykład) : - VPS 1 domena Beliar.pl z dnsami firmy VPS , wszystko działa - VPS 2 domena Beriar.pl z dnsami rejestratora, bez DNSów firmy z VPS, nie mogę pobierać nic z sieci Ktoś wie o co może chodzić? Pozdrawiam Belu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2010 w pliku /etc/resolv.conf ustaw odpowiednie DNSy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Beliar 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2010 Pliku nie ma, co ciekawe znalazłem to rozwiązanie wcześniej, utworzyłem plik a w nim napisałem nameserver 194.204.159.1 nameserver 194.204.152.34 (niby jakiś fix z forum Debiana) Jednak nadal nie działa. Przez odpowiednie DNSY, które dnsy rozumiesz? EDIT Nvm. Zalogowałem się do panelu pierwszego VPSa, sprawdziłem plik conf i spisałem IP które tam były do drugiego VPSa, wszystko działa 0_0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach