klito 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2010 Jaki linux Na laptopa zabytkowego o parametrach Procesor : AMD k6 400 mhz Ram : 124 mb Dysk 6 Gb Cd-Rom . Brak jakiejkolwiek karty sieciowej, oprócz modemu. Mam jedynie WIFI na USB Atheros . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2010 Najlepszym wyjściem byłoby zainstalowanie "gołego" Linuxa, np. Debiana z płytki "netinstall" i doinstalowywanie tylko niezbędnych komponentów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klito 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2010 Prubowałem Backtrack ale karta graficzna przy nakladce siada. Wkońcu to grafa 4 mb . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2010 Odłóż do piwnicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klito 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2010 Odłóż do piwnicy Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to skończ. Ściągnełem obraz netinstall. I będę się bawił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2010 Powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klito 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2010 Ehh.. mam jakiś dziwny procek i nie chce iść . (I586) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2010 No to poszukaj jakiejś starszej wersji, ze starym jądrem (np. Debian 3.1: http://iso.linuxquestions.org/download/474/392/http/ftp.ro.debian.org/debian-31r0a-i386-netinst.iso Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bryn1u 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2010 Jaki linux Na laptopa zabytkowego o parametrach Procesor : AMD k6 400 mhz Ram : 124 mb Dysk 6 Gb Cd-Rom . Brak jakiejkolwiek karty sieciowej, oprócz modemu. Mam jedynie WIFI na USB Atheros . Jezeli to nie musi byc linux to osobiscie Ci polecam FreeBSD. Na bsdguru.org znajdziesz posty ludzi ktorzy pracowali gdzies na 200 Mhz i okolo 64 mb. Co najlepsze dzialalo to na takim sprzecie bez problemu. FreeBSD (instal minimal) + fluxbox i bedzie chodzilo jak strzala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
widmo17 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2010 Spróbuj Arch Linuksa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bryn1u 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2010 Spróbuj Arch Linuksa. Arch-linuxa ??? Jak wszystkie paczki sa kompilowane pod procesory i686 ? Zeby to odpalic na starym sprzecie musial by wszystko od nowa przekompilowac pod swoj sprzet? To ze arch jest szybki to nie znaczy, ze bedzie smigal na takim starociu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DediServ 0 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2010 Polecam Debiana ze środowiskiem graficznym fluxbox, będzie śmigać aż miło:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2010 Polecam Debiana ze środowiskiem graficznym fluxbox, będzie śmigać aż miło:) Kolego nie spamuj i nie nabijaj postów odkopując stare tematy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach