klito 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2010 Witam . Mam pytanie czym rożni się virtualizacja KVM od OpenVZ i Xen ? Logout ma w swojej ofercie wirtualizacje KVM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2010 Zapewne tym, że jest to pełna wirtualizacja wykorzystująca technologie Intel-VT/AMD-V. Dzięki temu możesz bez jakichkolwiek modyfikacji zainstalować dowolny system operacyjny. Tyle w teorii. W praktyce, to gdy to testowałem (qemu-kvm), to instalując Windowsa 2008, to nie dość, że trwało to dosyć długo, to jeszcze po instalacji i chwili używania, to udawało mi się wyłożyć całego master-hosta, na którym owy testowy vps stał. Polecił bym jednak zainteresować się wirtualizacją VMware - znacznie mniej problemów z tym jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klito 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2010 Gdzieś wyczytałem, że KVM z odpowiednia zmodyfikowanym kernelem linux-a jest bardziej wydajniejszy pod serwer gier . To prawda ? Sprawdzał to ktoś w praktyce ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aweri-tech 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2012 tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2012 Za odkop miesięca przyznajemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach