zoozool 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2010 Chyba Pan Grzegorz o tym nie wie ;-) A ja juz sam nie wiem gdzie jest moj serwer czy przenosic itp itd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
err 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2010 Jeżeli nie zgłaszałeś chęci przeniesienia to nadal jest w sitelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
err 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2010 |------------------------------------------------------------------------------------------| | WinMTR statistics | | Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last | |------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------| | 192.168.251.1 - 0 | 117 | 117 | 0 | 0 | 1 | 1 | | No response from host - 100 | 117 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | | No response from host - 100 | 116 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | | 84.116.252.13 - 0 | 116 | 116 | 10 | 13 | 28 | 13 | | 84.116.252.9 - 39 | 116 | 71 | 10 | 13 | 45 | 12 | | 84.116.252.190 - 0 | 116 | 116 | 10 | 13 | 60 | 11 | | Dialog.plix.pl - 0 | 116 | 116 | 10 | 12 | 24 | 11 | | r-3-lod.lodz.dialog.net.pl - 0 | 116 | 116 | 14 | 19 | 212 | 14 | | kix.ncgroup.pl - 20 | 116 | 93 | 13 | 15 | 30 | 14 | | host-91-203-223-10.ncgroup.pl - 22 | 116 | 91 | 13 | 15 | 26 | 14 | |________________________________________________|______|______|______|______|______|______| WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com ) No to ncgroup ma kix i loss 22%. Po tym co obserwuje przez ostatnie dni, to przypomina mi się livenet sprzed 1.5 roku. 0 peeringow, same tranzyty i codzienne lossy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2010 No to ncgroup ma kix i loss 22%. Kix? Chyba raczej upstrean dialogu, a nie węzeł KIKE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hugos147 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2010 |------------------------------------------------------------------------------------------| | WinMTR statistics | | Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last | |------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------| | 10.50.1.15 - 0 | 161 | 161 | 0 | 6 | 47 | 0 | | 10.220.0.1 - 0 | 161 | 161 | 0 | 6 | 47 | 15 | | r_bgp-int-0-0-2-30.krosoft.pl - 0 | 161 | 161 | 0 | 8 | 62 | 0 | | service.plix.pl - 1 | 160 | 159 | 0 | 18 | 187 | 15 | | peering.plix.pl - 2 | 160 | 158 | 0 | 18 | 78 | 15 | | r3.isp-r7.pol.atman.pl - 0 | 160 | 160 | 0 | 26 | 171 | 15 | | unused-217017033075.atman.pl - 0 | 160 | 160 | 15 | 22 | 78 | 15 | | 81.168.187.90 - 4 | 160 | 155 | 15 | 21 | 62 | 15 | | master.ncgroup.pl - 0 | 160 | 160 | 15 | 24 | 94 | 31 | |________________________________________________|______|______|______|______|______|______| WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com ) U mnie to się klaruję tak Jak widać nie jest źle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2010 Sprawdzaj o normalnych porach, to wtedy będziesz widział, jaka jest kicha Wykresy mówią same za siebie: http://fragarena.pl/munin/fragarena.pl-CS/s1.fragarena.pl-CS/ping_livenet_pl.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2010 Witam, to jak teraz u nich jest.. lepiej czy może gorzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
err 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2010 Mają nie stabilną sieć.loss 2-4% standardowo, unstable pingi. Więc póki co uważał bym na livenet.pl 'aka ncgroup.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2010 Mają nie stabilną sieć.loss 2-4% standardowo, unstable pingi. Więc póki co uważał bym na livenet.pl 'aka ncgroup.pl. Na maile też nie odpowiadają, chyba że jeszcze do tej 20 jak biuro pracuje odpiszą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2010 Padło także pytanie dotyczące wysokości czasów ( pingów ). Obecnie testujemy łącza od dodatkowych operatorów. Sprawdzamy także jak sprawdzą się obecni operatorzy przy wyższych wolumenach. Prawdopodobnie już w poniedziałek będziemy w stanie uruchomić produkcyjnie dodatkowe łącza. Widzicie jakąś poprawę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2010 Czy to tylko ja widzę tutaj duży przekręt? Czy dla użytkowników końcowych naprawdę nie ma znaczenia sposób prowadzenia biznesu przez osoby świadczące im usługi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2010 Um, jest późno, jest weekend, i przez to nie do końca ogarniam temat - mógłbyś rozwinąć, Bell? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2010 szczerze przyznam że obserwuje temat, jednakże nie do końca rozumiem co się stało i jak 'prawda' wygląda obiektywnie. Czy ktoś posługując się odpowiednią wiedzą, mógłby sklecić parę zdań by wytłumaczyć o co tutaj tak naprawdę chodzi ( najlepiej jakby się ktoś jednocześnie posługiwał nazwiskami/nazwami firm, by wypowiedź była jasna i klarowna). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2010 Przeczytaj jeszcze raz ten temat, a zobaczysz w jaki sposób nastąpiło to "przejęcie". Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość arek_inc Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2010 A co tu rozumieć? Została sprzedana* DOMENA. Jej właścicielem była osoba fizyczna, która później pełniła jakąś funkcję w spółce z o.o. o podobnej nazwie. Po odejściu ze spółki domenę sprzedała* innej spółce... i tyle w temacie. *) w danych WHOIS dalej widnieje "poprzedni" właściciel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2010 Dobrze to Arek wytłumaczył. Reasumując: jedynie domena zmieniła właściciela, reszta to fikcja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
err 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2010 Raczej nie fikcja, a dość obrzydliwe oszustwo. Pozostaje pytanie kto tu został oszukany? P. Grzegorz przez sitela lub vice versa sitel przez ncgroup A, może klienci przez P. Grzegorza ? Trudno powiedzieć, bynajmniej slaskdatacenter aka sitel dalej będzie utrzymywał serwery na starych warunkach. Przykre jest to, że ja jako klient od ponad 2 lat, posiadający te same adresy IP przez ponad 2 lata muszę je teraz zmieniać. Bo sitel nie zabezpieczył się na taka okoliczność, a adresy ip livenetu są własnością P. Grzegorza. Więc w stosunku do starych klientów jest to troszkę nie fair. Co do przytaczanych nowych styków przez ncgroup to dalej ich nie ma. http://www.robtex.com/as/as39869.html#peer http://www.robtex.com/as/as43470.html#peer Troszkę kiepsko to wygląda, co widać po pingach i loss. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JacekPucek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2010 Na wstępie chciałbym się przedstawić, nazywam się Jacek Pucek i jestem współwłaścicielem spółki Livenet Sp. z o. o. Posiadam 49% udziałów. Zapoznałem się z całym wątkiem dotyczącym marki Livenet.pl jak i samej spółki Livenet Sp. z o.o. Nie do końca mogę się zgodzić z wypowiedziami mojego kolegi Pana Zajęckiego, który obecnie zajmuje stanowisko Prezesa zarządu w spółce. Wielokrotnie zwracałem uwagę Panu Zajęckiemu, pełniącemu funkcję Prezesa zarządu, jak i drugiemu udziałowcowi na nieprawidłowości w funkcjonowaniu przedsiębiorstwa. Jak zapewne drodzy użytkownicy forum zauważyli od dłuższego czasu w serwerowni w Tarnowskich górach dochodziło do awarii, na czym cierpieli nasi klienci. Niestety występujących problemów nie udało się rozwiązać z powodu niedostosowania obiektu do pełnienia funkcji serwerowni, choć wszyscy staraliśmy się to uczynić. Skutkiem tej całej sytuacji jest sprzedanie marki Livenet.pl wraz z częścią serwerów oraz klas adresowych obsługujących serwery dedykowane. Ze swojej strony mogę jedynie zapewnić, że wraz ze wspólnikiem wyciągniemy wnioski w stosunku do osób odpowiedzialnych za zarządzanie firmą i postaramy się wyjść z przejściowych kłopotów finansowych i technicznych. Wszystkich klientów chcących pozostać na dotychczasowych warunkach, choć zmiana adresów IP będzie niestety konieczna, zapraszam na naszą nową stronę znajdującą się pod adresem www.slaskdatacenter.pl Znajdują się tam dane kontaktowe do naszej firmy. Proszę także użytkowników forum o ważenie swoich słów, ponieważ brak wystarczającej wiedzy dotyczącej tematu, może jedynie narazić inne osoby na bezpodstawne zarzuty i nieprzyjemności. Z poważaniem, Jacek Pucek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chlorofil 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2010 Skutkiem tej całej sytuacji jest sprzedanie marki Livenet.pl wraz z częścią serwerów oraz klas adresowych obsługujących serwery dedykowane. Z jakiego powodu nazywa Pan domenę "marką"? Ponadto, trochę to dziwne, że właścicielem domeny pod którym znajdowała się witryna Pana Firmy była własnością jednego z pracowników - jak wynika z zamieszczonych tu informacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2010 Z jakiego powodu nazywa Pan domenę "marką"? Ponadto, trochę to dziwne, że właścicielem domeny pod którym znajdowała się witryna Pana Firmy była własnością jednego z pracowników - jak wynika z zamieszczonych tu informacji. bo domena to też marka, przykład: nazwa.pl to marka firmy NETART, marka to nie tylko nazwa firmy, ale może nią być np. nazwa produktu, usługi, znak towarowy, logo i inne. z tego co wiem to domena nie należała do pracownika ale udziałowca firmy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Biznes-Host.pl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2010 z tego co wiem to domena nie należała do pracownika ale udziałowca firmy ? Dokładnie, który widniał też w KRS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chlorofil 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2010 Marką może być wiele rzeczy, więc domena też (nie będę się o to spierał, chociaż marki są zastrzeżone przez firmy, a zastrzeżenie domeny polega sprowadza się do bycia jej właścicielem) , jednak w tym przypadku "sprzedaż domeny livenet.pl" znacznie precyzyjniej i dokładniej opisuje kolej rzeczy, niż niejasna "sprzedaż marki livenet.pl". Bez sprzedaży domeny, żadna "sprzedaż marki" nie miałaby żadnego sensu. To, że domena należy do udziałowca i osoby fizycznej a nie do samej firmy oraz że firma będąca spółka z o.o. nie ma z taką osobą zawartej umowy (jak domniemuję, skoro można było sobie ją ot tak zabrać), też jest dość dziwne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2010 Jak ktos nie pamieta o waznych sprawach czyli o przeniesieniu praw do domeny na firme to ma potem tak jak tutaj, z jednej strony zle podejscie do biznesu z drugiej brak slownosci posrodku zle spisane umowy tak to dla mnie wyglada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2010 dla mnie to jest dziecinada, załóżcie jeszcze 15 kont livenet, ncgroup, g lyzwinski i livenet sp zoo itd i tłumaczcie każdy swoje .... ewidentnie ktoś tu działa na szkodę spółki i kropka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz1 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2010 Zainwestujcie w klawiaturę bo razi brak spacji w komunikacie od firmy . (Chyba, ze powyższa odpowiedź była spontaniczna, pisana w szybkim tempie ) Pytanie 1: Czemu używacie nazwy livenet.pl ? Zamierzacie ją w przyszłości zmienić na SDC? Pytanie 2: Obiecany od lat agregat jest już w waszym DC? To w końcu jak to jest ? Istnieje czy nie? Tak to jest ze domena Livenet.pl jest wlasnoscia pana Grzegorza , a livenet sp. z.o.o zostala w tarnowskich gorach. W ostatnich miesiacach cos sie musialo stac bo poziom uslug z kiepskiego zmienil sie w tragiczny i ja wynioslem sie do marki fast-servers.pl ( fast-servers.eu ) Maja szafy w Warszawie i Londynie , poziom obslugi klienta jest o wiele lepszy , nikt nie olewa , fakture dostalem od reki ( w Livenet nie dostalem od roku !!!! ) ceny pewnie 2x wyzsze ale teraz spokojnie spie i nie martwie sie czy serwer ma prad czy go nie ma.. ( dla porowniania w livenet w ciagu miesiaca pradu nie bylo 6x - a w ciagu ostatnich 6 miesiacy awarii bylo tyle ze trudno policzyc i nie tylko pradu. Livenet zwalal na vatenfall ale ja nie wierze juz tej marce ani zadnym "tanim" serwerom bo co "tanie" musi byc do niczego.. Odradzam livenet , superhost, slaskdatacenter i zagraniczne niemieckie tanie serwery. Polecam beyond.pl wdc.pl , fast-servers.pl , nazwa.pl , kei.pl Naprawde cena to nie wszystko , mam bardzo przykre doswiadczenia z livenet... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach