piotrekl89 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Witam, mam wykupioną domenę na nazwa.pl. Chciałbym przekierować ją do siebie, ale mam zmienne ip. Mam konto na dlinkddns.com i przekierowanie mi działa. Jak i gdzie mogę zrobić, żeby domena z nazwy była przekierowana na dlinkddns.com? Prosze o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 W panelu na nazwa.pl w konfiguracji domeny możesz przekierować domenę na URL (adres WWW) - przekieruj ją na swój adres dynamiczny i będzie chodzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Tu masz stronę, może pomóc: http://www.no-ip.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrekl89 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 no dobra, ale co na tej stronie mam zrobic? przekierowanie na url dziala ale tylko strone, ale wejsc na serwer csa się nie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Może skorzystaj z tego: http://freedns.afraid.org - tam możesz przekierować w zasadzie cokolwiek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrekl89 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 ale co mam jak zrobic? nie znam sie na tym kompletnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRIZ 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Nie pamiętam, czy w nazwie można było dodawać swobodnie rekordy, ale: Utwórz sobie konto na którymś z tych serwisów dostaniesz wtedy subdomenę z identyfikatorem w panelu nazwa.pl, moduł obsługi DNS, dodaj nowy rekord CNAME, a jako cel podaj tę domenę w serwisie, którą przed chwilą założyłeś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrekl89 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2010 utworzylem konto zarowno na jednym jak i na drugim, nie mam dostalem zadnych subdomen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRIZ 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2010 Hmm, dziwne, już parę razy tak robiłem i jakoś od razu była przydzielana. Subdomenę w DynDNS na pewno dostaniesz, widać coś przeoczyłeś. A co do nazwy, to cóż - się nie wypowiem, bo dawno grzebałem w ich panelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrekl89 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2010 no to takie cos mam na tym dlinkddns.com, mam adres piotrekl89.dlinkddns.com, ale jak wchodze na nazwe na ta konfiguracje dns to mam takie wpisy : daje dodaj nowy wpis, i wpisuje ten adres piotrekl89.dlinkddns.com to mi wyskakuje błąd: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2010 I słusznie wyskakuje ci błąd. Bo wg RFC domena główna nie może być CNAME'm. Co najwyżej jakiś rekord w stylu ja.piotrek89.pl > CNAME > piotrek89.dlinkddns.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrekl89 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2010 I słusznie wyskakuje ci błąd. Bo wg RFC domena główna nie może być CNAME'm. Co najwyżej jakiś rekord w stylu ja.piotrek89.pl > CNAME > piotrek89.dlinkddns.com ok, to jak moge zrobic zeby domena glowna byla przekierowana na zmienne ip? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2010 Możesz spróbować skryptu z freedns::42, który odświeża rekord A dla domeny, zgodnie z twoim IP. Ale wtedy musisz się liczyć z tym, że freedns::42 odświeża tylko co 15 minut strefy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach